Vraag het aan je eendje!

CIMG3114

Je moet een moeilijk probleem oplossen en het lukt je maar niet om tot een goede oplossing te komen. Je hebt al je (niet-werkende) ideeën geprobeerd en bent helemaal vastgelopen. Ten einde raad besluit je de hulp in te roepen van een studiegenoot, collega of vriend. Je probeert het probleem zo duidelijk mogelijk te vertellen en voordat je het probleem helemaal uitgelegd hebt schiet je de oplossing binnen: probleem opgelost!

Stel nu dat je het probleem niet uitlegt aan een studiegenoot, collega of vriend maar bijvoorbeeld aan een rubberen eendje of knuffelbeer, zou het dan nog steeds werken? Vaak wel! Door je probleem stap voor stap uit te leggen kom je er bijvoorbeeld achter dat je verkeerde aannames hebt gedaan, dingen op een andere manier kunt zien of wordt het verschil tussen jouw oplossing en de perfecte oplossing duidelijker.

Deze methode wordt vaak gebruikt tijdens het programmeren, maar je kunt ‘m op elk probleem toepassen. Dus pak je eendje of knuffelbeer uit de kast en vertel ze jouw probleem: misschien komt de oplossing vanzelf!

Heb je deze methode zelf wel eens gebruikt? Werkt het voor jou?

You may also like...

1 reactie

  1. Laura schreef:

    Haha wat een geniale tip! Nog nooit geprobeerd, maar ik denk wel dat het kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *