Een maand WWOOF-en in Italië

Stel je hebt een paar maanden ‘over’ voordat je studie of werk begint en je wil graag een tijdje weg uit Nederland. Maar je hebt niet zoveel geld om lang op vakantie te gaan. Goedkope opties om tóch wat langer weg te gaan zijn bijvoorbeeld een baantje zoeken in ’t buitenland, EVS doen of gaan WWOOF-en. Er wordt wel wat van je verwacht natuurlijk bij deze dingen, maar je hebt wel de mogelijkheid om een tijdje op een andere plek te zijn.

De reden dat ik dit schrijf: in september begin ik met werken en ik wilde niet de hele zomer in Nederland zijn.  Op mijn lijst voor de zomer hintte ik er al een beetje naar, maar ik ga morgen voor bijna een maand weg om te WWOOF-en in Italië!

WWOOF

Schaap!

Schaap!

WWOOF is een acroniem voor World Wide Opportunities on Organic Farms. Het geeft je wereldwijd de mogelijkheid om voor kost en inwoning te werken op biologische boerderijen (en dergelijke). Je werkt voor 4-6 uur per dag en je taken zijn afhankelijk van wat nodig is op dat moment.

Je kunt het regelen door je aan te melden voor de organisatie in het land waar je heen wil gaan, dit was in Italië 35. Je krijgt dan toegang tot de lijst met alle aangesloten boerderijen en die kun je vervolgens mailen om te vragen of ze plek hebben in de periode dat jij weg wilt. Daarna kun je nog dingen afspreken over taken, werktijden en dergelijke en daarna kun je er lekker heen gaan!

Het lijkt me de ideale gelegenheid om voor weinig geld langere tijd weg te zijn. Je moet wel werken, maar dat is lekker actief en in een mooie omgeving. Ook leer je mensen en de omgeving echt een beetje kennen in plaats van er snel doorheen te gaan.

De boerderij waar ik heen gaat zit op een uur afstand van Turijn, ongeveer tussen Turijn en de zee in. Het ligt ongeveer naast de Italiaanse Alpen en ze hebben geiten, schapen, bijen, groentetuin, boomgaard en een wijngaard: lekker veel verschillende dingen dus!

Schrijven

Na mijn afstuderen ben ik ongeveer aan dit weblog begonnen en ik heb het redelijk consistent bijgehouden met gemiddeld om de dag een post. Ik merk dat ik het bloggen erg leuk vind omdat ik veel nieuwe dingen leer en ontdek. De komende tijd zullen er, omdat ik niet in Nederland ben, minder regelmatig (geen?) berichten online komen. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van hoeveel zin en gelegenheid ik er voor heb.

Sommige reisblogs beschrijven de reis tot in het detail: “en toen gingen we hier heen, en toen dat, en dag 3 gebeurde dit”, en die vind ik eigenlijk nooit zo heel leuk om te lezen. Als inspiratie voor mogelijke berichten wil ik het weblog van Dennis & Lies noemen: de Dromenfabriek. Ze reizen de wereld over (denk ik, want ik ken ze verder niet), en er komen regelmatig leuke berichtjes online met geweldige foto’s. De berichtjes zijn kort en beschrijven vaak maar één bijzondere of opvallende situatie en dat is tof!

Ben jij wel eens langere tijd op dezelfde plek ‘op vakantie’ geweest?

You may also like...

5 reacties

 1. wat tof dat je dit gaat doen! Ik wil ook nog een keer WWOOFen (iefst in Argentinie). Ben benieuwd hoe en wat het gaat worden.

  Heel veel plezier!

 2. Marcella schreef:

  Wat een gaaf avontuur zeg, echt tof dat je gaat werken in Italië! Ik heb 2x een maand gereisd, door Nieuw-Zeeland en Amerika. Maar ergens wonen heb ik nooit gedaan. Lijkt me heel bijzonder!

 3. Lisa schreef:

  Een vriendin van mij heeft dat ook gedaan, in Zweden! Mij lijkt het ook wel heel leuk. Ik ben nog nooit voor langere tijd op vakantie geweest op één plek, al voelt het soms wel zo toen ik in Parijs woonde 😛 Maar ja, toen moest ik wel studeren. En de huur betalen. Dus dat telt niet echt.
  Ik weet niet of je het nog leest, maar heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *