Als één schaap over de dam is…

SchapenMetUitzicht

Op de boerderij waar ik nu zit zijn schapen en geiten. Deze beesten bepalen voor een groot deel het dagritme: in de nacht zijn de volwassen schapen buiten, in de ochtend worden de geiten gemolken en daarna mogen ze samen met de lammetjes zo’n 1.5 uur grazen op een stuk gras waar we ze heenbrengen terwijl ondertussen de schapen gemolken worden. In de avond hetzelfde verhaal: melken, buiten grazen en klaarmaken voor de nacht.

Tijdens het grazen moeten we in de gaten houden of de beesten niet naar een plek gaan waar ze niet heen mogen zoals de sappige blaadjes in de wijngaard. De geiten proberen alle bomen op te eten en de kleine geitjes proberen ondertussen ook nog op stenen te staan en met elkaar te ‘vechten’ om wie erop mag staan. Superleuk om te zien!

Grasmaaierstand in 3.. 2.. 1..

Grasmaaierstand in 3.. 2.. 1..

De lammetjes (of meer: jonge schapen) zijn daarentegen een stuk rustiger. Ze zijn een beetje aan het grazen en vormen kluitjes. Op de één of andere manier vinden ze het fijn om met z’n allen ongeveer op elkaar te staan. Soms gaan ze rennen en dat ziet er niet uit: denk aan een dik klein mannetje dat rent en zo grappig ziet ’t er uit. Als ze ergens heen moeten gebeurd er vaak niets, totdat er één schaap begint te lopen. Het is grappig om te zien waar het bekende spreekwoord vandaan komt!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *