USE-IT: creatieve kaarten vol met tips van locals

Schermafbeelding 2014-08-19 om 10.10.02

In de meeste grotere plaatsen kun je een een gratis kaart vinden bij je hostel of plaatselijke VVV. Meestal zijn ze prima waar je ze voor nodig hebt: de weg vinden in een vreemde stad. Vaak staan ze vol met advertenties van restaurants of andere activiteiten die vaak best wel duur zijn, dus die negeer je dan maar.

Bij mijn bezoek aan Praag had ik een kaart waar ik meer aan had dan me de weg wijzen: de USE-IT-map. De kaart is niet-commercieel en gemaakt door locals die de weg goed weten in hun eigen stad. Speciaal voor young travellers die de écht belangrijke dingen willen weten in een stad: waar kan ik de lekkerste biertjes krijgen?

Schermafbeelding 2014-08-19 om 10.10.49

Ok, ik overdrijf want de kaart staat vol met tips voor eten, sight-seeing, winkelen, drankjes en musea. Ook staan belangrijke uitzichtpunten aangegeven en plekken voor romantische wandelingen. De plekken waar ik geweest ben waren allemaal leuk. Lekker (en goedkoop!) eten, mooie uitzichtpunten en vooral niet-toeristische plekken. Het geeft je bijna het gevoel dat je een ‘echte’ inwoner bent van de stad.

Naast de tips voor hotspots staat er ook nog praktische informatie op de kaart en extra informatie over Praag. Zoals welke souvenirs je mee kunt nemen of hoe je je kunt gedragen als een échte local. Had ik al gezegd dat de kaart mooi vormgegeven is?

Schermafbeelding 2014-08-19 om 10.14.22

Een deel van de andere kaarten.

De kaart is ook beschikbaar in zo’n 44 andere Europese steden dus als ik naar één van die steden ga probeer ik zeker weer zo’n kaart te bemachtigen. Of ik kies de bestemming nu al uit. Ik ben nog nooit in Timisoara (Roemenië), Thessalonika, Dresden of Helsinki geweest. En de Belgische steden zijn ook behoorlijk goed vertegenwoordigd.

Heb jij deze kaarten wel eens gezien of gebruikt? Wat vond je ervan?

You may also like...

1 reactie

  1. deze kende ik nog niet, tof dat Karlovac erbij ziet. Dat is vlak waar ik vandaan kom.

    Zien er heel tof uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *