6 manieren om Turijn te ontdekken

Nadat ik drie weken op een boerderij had gezeten, was het weer tijd om langzaam terug naar het ‘normale’ leven te gaan. Aangezien ik terug zou vliegen* vanaf Turijn besloot ik nog 2 nachten in deze stad te verblijven. Deze bedrijvige stad is absoluut niet toeristisch en heeft een gekke sfeer die ik moeilijk kan vatten en omschrijven. Maar ik geef je 6 manieren om Turijn van verschillende kanten te ontdekken. Daarna hoor ik graag wat jij er van vond!

Voel de magie van Turijn

Turijn

Turijn is een gekke stad. Volgens sommigen zijn er plekken met witte magie en zwarte magie, wat komt door de ligging ten opzichte van andere steden. Nu geloof ik daar niet zo in, maar feit is wel dat de sfeer een straat verderop zo kan veranderen. Zo’n sterke verandering heb ik nog in geen enkele stad gemerkt. In de ene straat voelde ik me duidelijk meer op mijn gemak dan in de andere straat.

Je kunt het ontdekken door gewoon veel rond te wandelen door de stad. Zo zie je enorm veel van de bedrijvigheid van de stad. Wat ik niet gedaan heb maar wel enorm leuk klonk was een wandeltocht om de magie van Turijn te ontdekken.

Eet veel gelato

IJs1

Ik heb echt schandalig veel ijs gegeten in Turijn maar het was ZO lekker! Mis vooral niet het Gianduja-ijs: een soort van nutella, maar dan nóg beter. Bekijk hier mijn uitgebreidere blogpost over ijs eten in Turijn.

Ren langs de Po

RennenLangsdePo

Om toch nog een beetje sportief bezig te zijn besloot ik te gaan rennen. Langs de rivier, want dat is lekker makkelijk de weg weer terugvinden. En het was zóó leuk! Naast de rivier ligt een park waar je doorheen rende en dat was supermooi. Er waren enorm veel andere (mooie!) hardlopers. Op de rivier waren kanoërs en roeiers. In het park waren mensen sportieve dingen aan het doen: volleybal, bootcamp en meer.

Het was zo inspirerend en motiverend om daar te rennen, het was fantastisch! Ik bleef maar doorrennen, stak op een gegeven moment de rivier over om weer terug te rennen (was een beetje saai), de #@!$-brug was ietsje verder dan verwacht maar het was tof! En ik heb een flink stuk verder gelopen dan gepland (10+ kilometer!) en dat ging een stuk beter dan verwacht, altijd fijn. Ik ging zo rond een uurtje of 6 rennen, maar de hele avond heb ik nog hardlopers gezien.

Koop de lekkerste dingen bij Eataly

Olie

Eataly is een enorme supermarkt en plek om te eten in Lingotto, een beetje buiten het centrum. Je kunt er typische Italiaanse streekproducten kopen en andere biologische artikelen. Het is een beetje aan de prijs maar je hebt er enorm veel lekkere dingen. Als je lekkere olijfolie, honing, pasta of weet ik veel wat wilt kopen, dan ben je hier op het goede adres. Ik heb er in ieder geval behoorlijk wat lekkere dingen gekocht zoals risotto, honing, koekjes en nootjes.

Ik heb hier niet geluncht (ik was er in de ochtend dus het was een beetje te vroeg voor lunch) maar wel een stuk pizza en een chocolade-noten-rozijnen-koekje gekocht voor onderweg. De pizza was goddelijk: een bianca met mozzarella en overheerlijke olie, nom!

Geniet van het uitzicht

UitzichtTurijn

Je kunt voor 6 euro de Mole beklimmen waarvoor je eerst een behoorlijke tijd moet wachten. Of je kunt gratis en voor niets een wandeling maken naar de andere kant van de rivier, de heuvel beklimmen naar het bergmuseum en daar van het uitzicht genieten. En je ondertussen te vergapen aan de mooie huizen die je in de bergen ziet staan.

Ga eten en drinken in het hippe San Salvario

De hip en upcoming wijk van Turijn is San Salvario. Het was vroeger een slechte buurt maar is nu langzaam beter aan het worden. Het zit vol met barretjes en restaurantjes waar je redelijk goedkoop wat kunt eten en drinken. Elk nadeel heeft z’n voordeel: bier is relatief duur, dus kun je net zo goed een cocktail drinken. (ik dronk hier één van de sterkste mojito’s die ik ooit gedronken heb!)

PizzaTurijn

Twee toffe restaurantjes: een pizzatent aan Via Silvio Pellico, waar ik voor 5,50 een superlekkere pizza heb gegeten. Ik kan de naam niet meer terugvinden helaas maar in de naam zit een vraagteken. Het ziet er absoluut niet fancy uit en je krijgt plastic bestek maar de pizza was goddelijk!

Pasta

Andere niet al te hippe plek maar o zo lekker: Pastificio Baretti (Via Baretti 18) waar ik geweldige limoen-ricotta-tortellini at met een tomatensaus. Alhoewel ik de enige klant was op dat moment voelde ik me gelijk welkom door de rustige uitstraling van de twee mannen die daar werkten.

Ook in San Salvario: Tomato hostel, één van de fijnere hostels waar ik ooit geslapen heb. Behulpzaam personeel, standaard een kluisje, bedlampje, schoon én ze hadden een kast vol met rough guides voor inspiratie!

Ben jij al eens in Turijn geweest? Wat vond je ervan?

* Ik vloog met Transavia direct op Turijn vanaf Amsterdam, superchill dus!

You may also like...

1 reactie

  1. Eva schreef:

    Mooie foto’s en leuke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *