Suppen in Praag

Suppen, stand-up paddling, is hip! Het rondpeddelen op een brede surfplank kun je op steeds meer plekken doen. Het is redelijk makkelijk onder de knie te krijgen en het is weer ‘ns een andere manier om een stad te verkennen.  Je gebruikt heel veel verschillende spieren dus het is ook nog eens een goede work-out!

In Praag rende ik langs de rivier en zag ik mensen langs peddelen bij de ondergaande zon met het kasteel op de achtergrond. Superchill, dus ik dacht: dit moet ik doen!

Plt’ka boards zit in hartje Praag op een klein eilandje midden in de rivier. Dit is het eerste jaar dat ze planken verhuren dus ze zijn nog een beetje aan het opstarten (ze hebben bijvoorbeeld geen website in ’t Engels). Hierdoor was het wat heen-en-weer gemail om ’t te regelen maar ze waren echt heel erg behulpzaam! Het was niet mogelijk om op korte termijn een beginnersles te nemen, maar een plank huren en een korte instructie was wel mogelijk. En dat zou over ’t algemeen genoeg moeten zijn voor een droge trip over de rivier aldus de jongen met wie ik mailde. En doordat ik geen beginnersles had was het extra goedkoop: uiteindelijk kostte het me 80 Tsjechische Kronen, wat neerkomt op zo’n 3 euro!

In de uitleg werd verteld hoe je makkelijk kon gaan staan en weer op je knieën kon gaan zitten zonder om te slaan en daarna kon ik gaan peddelen. Eerst op mijn knieën om ’t gevoel een beetje te krijgen en op een gegeven moment vroeg het meisje die de uitleg gaf of ik klaar was om te gaan staan. Hmm, niet echt, toch proberen en dat ging verbazingwekkend makkelijk! In het begin stond ik nog wat te wiebelen maar naarmate ik langer stond voelde ik me steeds zekerder staan en ging het een stuk beter.

De verhuur zit op een klein eilandje midden in de rivier, vlakbij alle grote bezienswaardigheden in Praag: Charles Bridge, het kasteel, operagebouw en nog wat andere mooie dingen. Het enige nadeel is dat er in de rivier een aantal watervalletjes zijn waardoor je niet heel ver kunt varen. Ik ben twee keer om ’t eilandje heengevaren: eerst de ene kant om en toen de andere kant, maar daarna had ik ’t wel zo’n beetje gezien. Terwijl ik nog wel zin had om verder te varen!

Omringd door allemaal waterfietsen (bron)

Doordat het bedrijfje nog een beetje aan het opstarten is, zijn er niet zoveel andere mensen op hun plank aan het peddelen dus wordt je wel een beetje bekeken. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant kijken de mensen vanuit hun lompe waterfiets dus tja, dan mag je ook niet zoveel zeggen!

Ik ben gelukkig droog gebleven en de dag erna had ik wat stijve schouders maar verder viel ’t wel mee met de spierpijn. Het was in ieder geval heel erg leuk en weer ‘ns een andere manier om de stad te bekijken. Maar eens kijken of ik het binnenkort ergens in Nederland (Utrecht?) kan doen!

Heb jij ’t wel eens gedaan? Wat vond je ervan?

(en denk je na ’t peddelen: “ik wil een ijsje!”. Haal ‘m niet bij de boot die bij het eilandje ligt, want daar heb ik echt een supervies ijsje gegeten)

You may also like...

2 reacties

  1. Jenny schreef:

    Ik wil heel graag een keer Suppen, in zo’n omgeving is het helemaal schitterend natuurlijk.

  2. Jorien schreef:

    Wat cool! Als ik dit had geweten toen ik in Praag was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *