9 redenen om Liverpool te bezoeken

Liverpool3

… a yellow submarine …

Liverpool zal voor de meeste mensen niet heel hoog op hun lijst met must-see plekken in de wereld staan. Onbekend maakt onbemind? Ik bracht de stad laatst een kort bezoekje en heb de redenen om Liverpool een bezoekje te zetten op een rijtje gezet. Kun je daarna zelf bedenken of je het op je eigen must-see-lijstje gaat zetten!

Liverpool is wat voor jou als je ..

 1. … ergens goedkoop heen wilt vliegen. Met Easyjet vlieg je er voor een schijntje heen.

Liverpool2

 1. … van havens houdt, want die liggen bijna in de stad. Het Albert Dock is helemaal opgeknapt en de place to be in Liverpool!
 2. … een (fout) vrijgezellenfeest hebt, want dan pas je perfect tussen alles stag en henparties in de stad.
 3. … van de Beatles houdt, want die komen uit Liverpool en hebben daar hun eerste optredens gehad. Er is zelfs een café dat alleen maar Beatles draait!
 4. … een museum wilt bezoeken: die zijn gratis in Engeland! Je kunt bijvoorbeeld naar het World Museum gaan, vol met objecten uit de hele wereld!
 5. … om 11u s’ochtends al een pint lust. Do what the locals do. Met bier, een aardbeiencider of iets anders. Het tweede smaakt naar aardbeienlollies!
 6. … graag in een Engelse stad bent, maar die niet zo duur als Londen is. Met wat mooie huizen, schattige straatjes en bij het uitgaan meiden met te hoge hakken, te korte rokjes en te veel plamuur op hun gezicht.

Liverpool1

 1. … een leuke rondleiding wilt: de free city tour was erg geslaagd met een enthousiaste gids. En je vervolgens verbazen over de rijke geschiedenis van de stad.
 2. …graag een onverstaanbaar soort Engels wilt horen. Je hebt geen flauw idee wat er gezegd wordt!

You may also like...

1 reactie

 1. Marcella schreef:

  Liverpool lijkt me leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *