Lissabon

Ooit ontmoette ik een meisje uit Lissabon. Het enige waar ze over kon praten was hoe geweldig de stad Lissabon was.  Door haar enthousiasme kreeg ik ook zin om de stad te bezoeken. Helaas was zij er op dat moment niet, maar met een lijstje must-see’s op zak vertrokken we naar Lissabon.

Elk deel van de stad heeft z’n eigen dingen: er zijn stukken met middeleeuwse kronkelige straatjes, stukken met kaarsrechte wegen en sjieke wegen. De stad zit vol met kleine kiosken en barretjes, dus de stad alleen al doorlopen zonder iets te bezichtigen is al leuk. Maar toch: de leukste dingen!

Uitzicht met een biertje

CIMG2665

Lissabon ligt op zeven heuvels en daardoor zijn er verschillende plekken in de stad waar je van het mooie uitzicht (Miradouro) kunt genieten. Bovenstaande foto is gemaakt op Miradouro da Graça. Het is een aardige klim, maar de moeite waard: je ziet zowel de Taag als het oudere gedeelte van de  stad. Er is ook een klein barretje voor een biertje, koffie of iets anders. Leuk!

Nog beter: uitzicht vanaf een kasteel

CIMG2677

Lissabon heeft een kasteel op het hoogste punt van de stad staan: Castelo de S. Jorge. Vanaf het uitzichtspunt loop je er zo naar toe en het uitzicht is misschien zelfs iets beter vanaf het kasteel. Er zijn verschillende bankjes en stenen waar je op kunt zitten dus neem wat te eten en drinken mee als het mooi weer is. Naast het uitzicht is het kasteel zelf ook de moeite waard: je kunt over bijna de hele muur lopen en er zijn mooie binnenplaatsjes. Neem je studentenkaart mee als je die hebt, dan is de toegang de helft goedkoper

.CIMG2682

Belém

CIMG2789 CIMG2793

Portugal heeft een behoorlijke geschiedenis in het ontdekken van nieuwe werelden: onder andere veel eilanden bij Afrika, Brazilië en ook wat landen in Azië staan op het lijstje. Alle ontdekkingsreizigers vertrokken vanaf het plaatsje Belém, zo’n 6 kilometer uit het centrum, en de geschiedenis hiervan is goed te zien. Er staat een groot monument om het tijdperk van de ontdekkingsreizen te vieren, er  staat een mooie verdedigingstoren en een oud klooster waarvan je de kerk gratis kan bezoeken. Van binnen is de kerk niet heel opvallend, het gebouw is vooral heel erg groot.

CIMG2797

Maar de echte reden om naar Belém te gaan is om een Pastel de Nata te eten: een soort van creme brulee, maar dan in een soort van filodeeg. Warm gegeten met kaneel en suiker erg lekker! Hier halen.

Uitgaan in Bairro Alto

2014-03-29 00.19.05Lissabon ligt op zeven heuvels en op één van die heuvels ligt Bairro Alto. Overdag een weinig spannende wijk waar de bewoners lekker hun gang gaan, in de avond (vooral vrijdag en zaterdag) gaan er allerlei restaurants open en nog later op de avond (vanaf een uurtje of 10) gaan alle barretjes open. En daarna: overal feest! Vrijwel niemand staat binnen, iedereen staat met een drankje buiten en loopt een beetje heen en weer tussen een paar straten. Er zijn vooral Portugezen, maar ook buitenlanders. Iedereen is lekker aan het drinken en uitgaan, de sfeer die er hangt is echt supergoed en ook erg speciaal: op deze manier uitgaan heb ik nog niet eerder ergens gezien. Als je ooit op vrijdag of zaterdagavond in Lissabon bent mag je dit niet missen!

Het is allemaal erg goedkoop: voor een halve liter bier betaal je tussen de 1,20 en 2,50, afhankelijk waar je het haalt. Ook grappig: ik bestelde ergens een grote bier, verwachtte een halve liter ofzo en kreeg een glas van een liter. Uhh. Als je niet van bier houdt: voor 4 euro heb je een halve liter Moijito en de wijn/port kost ook vrijwel niets.

… en nog wat meer foto’s van Lissabon

CIMG2799

Jardim da Estrala, een mooi ingericht park met palmbomen, een parkbibliotheek en paviljoen naast de eendenvijver waar je lekker koffie kunt drinken.

CIMG2800

Parque Eduardo VII, vanaf waar je een mooi uitzicht over de stad en Taag hebt met een mooi park ervoor. Vanaf boven zit links een rustig paviljoen waar je aan een watertje wat kunt drinken.

You may also like...

1 reactie

  1. Jenny schreef:

    Dat ziet er heel leuk uit! Ik zou er zelf ook niet meteen op komen om data heen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *