Lekkere biertjes in Brugge
Mijn vriend en ik bezochten Brugge. Vlakbij Nederland, je kunt er lekker met de trein heen én ze hebben enorm veel lekkere speciaalbiertjes overal! En die biertjes (ok, en de chocolade), daar kwamen we voor.
We dronken op veel verschillende plekken biertjes, en het leukste is dat je overal enorm veel keus hebt, op de bierkaart vaak allemaal grappige onzin staat, de barman je ook nog wat kan vertellen over die verschillende bieren, je de mooiste glazen voorbij ziet komen én de sfeer toch wel anders is dan in de meeste Nederlandse cafés.
Met het risico om als een alcoholist bestempeld te worden, hierbij de lekkerste biertjes én leukste plekjes om ze op te drinken!
Het Biermuseum (Breidelstraat 3)
Bij een bezoek aan een biermuseum hoort natuurlijk een biertje, om te proeven wat je nu allemaal geleerd hebt in het museum (dat museum bewaar ik voor een losse post). Drie kleine proefglaasjes pp, waarbij er ook wat specialere dingen op de kaart staan, zoals bier dat in wijnvaten bewaard is (die was niet zo lekker trouwens).
Ik kan de kaart niet online vinden, maar ik dronk een witbier, cassisbier (die minder zoet was dan ik had verwacht en heel erg fruitig) en een ‘Palm Hop Select’. De boyfriend had een beetje zurige geuzebier, die uit de wijnvaten en ook iets ongefilterds. Maar misschien haal ik alles door elkaar.
De Garre (in de gelijknamige steeg)
De staminee (want zo heet het op z’n Vlaams) zit in een klein steegje dat je zo voorbij loopt als je er niet naar op zoek bent. In het cafe liggen de kleedjes op tafel en staat klassieke muziek op, wat wel een beetje gek is.
De keuze van de tap is niet heel groot (wel verschillend), maar op fles hebben ze alles wat je kunt bedenken. Sympathiek: zowel op de kaart als op de bar staat dat ze je niet meer dan drie zware bieren schenken omdat het anders niet goed voor je gezondheid is.

Een Gulden Draak Dubbel en Brugge Tripel, die elk seizoen een nieuw bier hebben. De Lentegruut was erg lekker en kruidig, tenminste, zo heb ik op het bijbehorende proefformulier ingevuld.
Bierbrasserij Cambrinus (Philipstockstraat 19)
De tent zat behoorlijk vol en we zaten aan de bar naast een wat oudere Engelse man die zonder zijn vrouw uit drinken was gegaan. Die had wel grappige verhalen, en had goede tips. De bar hangt vol met glazen (je moet je bier natuurlijk wel uit het juiste glas drinken), waarvan sommige raar zijn, dus dat is leuk om te kijken.
We kozen de eerste ronde omdat het ’t huisbier was, de tweede ronde op aanraden van onze nieuwe vriend en de derde omdat het zulke grappige namen waren.
Punta Est (Predikherenrei)
Deze tent zat vlak bij ons hotel en had voornamelijk een fijn terras in het zonnetje een beetje uit de wind. Een niet heel uitgebreide kaart (vooral vergeleken met de andere cafés waar we geweest zijn), maar met genoeg lekkere dingen. Alle bieren hieronder waren vooral fijn om lekker in het zonnetje te drinken! (Alhoewel de boyfriend ’t bij een dubbel hield)

Mijn nieuwe favoriete bier: de Duvel Tripel Hop. Heel erg fris, maar niet zuur. De smaak was ook erg goed, maar ik ken de woorden niet om bier goed te omschrijven.
Brouwerij de Halve Maan (Walplein 26)
Dé brouwerij van de Brugse Zot, daar moesten we natuurlijk even gaan kijken. We twijfelden even over een rondleiding door de brouwerij maar besloten ’t bij lekkere biertjes te houden op het terrasje. Er lopen heel erg veel mensen langs, dus dat maakt het een fijne plek om mensen te kijken.
De bierkaart is beperkt tot de bieren uit eigen brouwerij (allemaal hieronder), maar daardoor prima om mee te beginnen.

Straffe Hendrik wordt ook in de Halve Maan gebrouwen. Hier de tripel en de quadrupel. Vooral de tripel was erg lekker!
’t Brugs Beertje (Kemelstraat 2)
De laatste avond gingen we nog langs bij ’t Brugs Beertje. Ook al wat verstopt en behoorlijk klein. Stof aan de muren, klassieke inrichting met heel veel bierborden en een stinkende wc: een echt authentiek bierhuis. De kaart was zo’n map waar je dingen in kunt schuiven met allerlei verschillende dingen erin, die meer of minder met de bieren te maken hadden.