Goedkoop festivallen op Electric Castle

Electric_Castle2

Festival in het buitenland? Doen! Samen met vrienden bezocht ik dit jaar Electric Castle in Cluj-Napoca, Roemenië en het was awesome! Toffe muziek, veel chillplekjes en een hele goede sfeer. Elektronische muziek in een kasteel, wat wil je nog meer? En het kostte ook nog geen drol: een halve liter bier* voor minder dan twee euro!

Modderpoel
De eerste dag regende het enorm hard, waardoor het hele terrein één grote modderpoel was (impressie in de onofficiële aftermovie). In Nederland blijft het dan het hele festival zo, maar op dit festival trokken ze een blik schoonmakers, stapels stro, vrachtwagens vol kiezelstenen en meer open, waardoor het terrein daarna weer goed begaanbaar was. Dat daarbij bulldozers en ander groot materieel tussen de bezoekers reden nemen we maar voor lief.

Schommels_Electric_castle

Chilluh
Er waren tenten die bijna 24 uur doorgingen, maar de meeste tenten begonnen aan het begin van de avond en door tot de vroege uurtjes. Overdag is er maar één ding dat je wilt doen: chillen om s’avonds weer hard te kunnen dansen! In een bos lagen zitzakken en waren met pallets banken en stoelen gemaakt. Ook waren overal lichtjes opgehangen, wat in de nacht erg mooi was! Om een grote vijver stonden allemaal stoeltjes en nog meer chillplekken. Chill!

BanffyCastle_1

In een kasteel
Had ik al gezegd dat het in een kasteel was? De main stage stond tussen de gebouwen (wat soms wel voor een wat minder geluid zorgde, dat was jammer) en er waren twee club-achtige zalen in het kasteel en bijgebouwen zelf. Goede omgeving voor een festival, vooral omdat veel opbrengsten worden gebruikt om het kasteel verder op te knappen.

Redbull_stage_Electric Castle

De muziek
Misschien wel het belangrijkste: de muziek! Veel grote namen (Prodigy, Rudimental, The Cat Empire, Siriusmodeselektor, Netksy), een paar lokale dingen en ik heb een paar dingen nieuw ontdekt. De muziek staat wel snoeihard bij sommige podia (en dan gaat de volumeknop soms nog een stukje omhoog), dus regel oordoppen voordat je naar dit festival gaat. (Sowieso wel handig. Ik bestelde ze bij Alpine voor iets meer dan een tientje, die zitten erg fijn en je blijft stemmen wel horen)

Enthousiast geworden? Volgend jaar is het weer in juni!

* Dus een goede reden om cocktails te drinken, bijvoorbeeld de Beton-cocktail.

Kosten vierdaags festival:
Vliegticket Eindhoven-Cluj-Napoca: € 140 (afhankelijk wanneer je boekt, dit was inclusief ruimbagage)
Taxi naar festival: € 5 (als je een taxi kunt delen vanaf het vliegveld)
Festivalticket: € 80  (inclusief camping)
Eten & drinken: € 150 (waarbij we niet zuinig aangedaan hebben)

ps. Hier is de officiële aftermovie te bekijken, voor toffe beelden met drones:

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *