Foto’s uit Berlijn

Met al die mensen die op vakantie gingen dacht ik: ik wil ook! Ik zocht op Skyscanner naar goedkope vliegtickets (je kunt het vakje “bestemming” leeg laten en slechts op datum zoeken), keek naar de trein (viel ook een beetje tegen) en kwam op een gegeven moment Flixbus tegen, die voornamelijk naar Duitsland rijdt.

Voor een paar tientjes kon ik naar Berlijn met de bus, dus waarom niet? Berlijn is een leuke stad, genoeg te doen! Ik keek wel een beetje op tegen de reis (7.5 uur), maar de bus was comfortabel, er was een stopcontact (laptop mee, serietjes erop, klaar!) en er zou wifi zijn (maar die was er helaas niet). Ondanks dat was ’t enorm leuk!  Een fotoverslag!

PrinzessinenGarten

Ik zag de Groene Meisjes in deze tuin zitten en het stond in mijn reisgids: de Prinzessinnengärten, naast het metrostation Moritzplatz. Wat een enorm chille plek om een boekje te lezen en weg te zijn uit de drukte! De cider was lekker, de carrotcake helaas een beetje droog en de musjes waren hondsbrutaal: even wegkijken en ze zaten op mijn schoteltje!

PrinzessinenGarten2

Je kunt er ook een maaltijd halen voor een paar euro, voor 5 euro had ik een groot bord met een aardappelsalade met bietjes, enorm kruidige yoghurtdressing en feta. Nom!

PrinzessinenGarten3

In de tuin zitten alle groenten in verschillende kratten tegen de vervuilde bodem en zodat ze snel verplaatst kunnen worden als het nodig is.

BierBier

Met een studievriend liepen we door Kreuzberg en we dronken BIER-bier: “NO NAME. JUST TASTE“. Het was prima bier, maar niet speciaals. De pizza erbij was wel lekker!

Geen foto, maar wel als tip: ga rennen door Tiergarten. Het was toevallig redelijk dicht bij mijn hostel en er waren heel veel andere hardlopers. Je kunt een beetje verdwalen door het bos en komt af-en-toe wat leuke dingen tegen zoals een rozentuin en misschien zelfs een eekhoorn of vos.

Brunch_Berlin

Via Facebook kreeg ik de tip om te gaan brunchen, het adres vond ik in mijn reisgids. Van een buffet kon je pakken wat je wilde en er waren enorm veel lekkere salades, gegrilde groenten, eieren en andere dingen. Supergoed begin van de dag! (Kurhaus Korsakow, Grünberger Straße 81 in de wijk Friedrichshain)

HackescherMarkt

Ik brunchte tegenover het Boxhagener Platz waar een markt was met onder andere deze schattige portemonneetjes. Ik kocht een t-shirt en dingen om je eigen lamp in elkaar te knutselen.

CaliforniaPops

Weer een tip van de Groene Meisjes: California Pops (Falckensteinstraße 4 in de wijk Kreuzberg), waar je ijslollies in verschillende smaken kunt kopen. Ik kon niet kiezen, dus ging voor de veilige chocolade.

LandwehrKanal

Ik fietste langs het Landwehrkanal (want dat is lekker makkelijk) en dronk een vlierbloesemsiroop bij een superleuk tentje (Kaffee Fahrrad Lokal A.horn op Carl-Herz-Ufer 9 in Kreuzberg). Ik heb geen foto want ik raakte aan de praat met iemand en vond het stom om allemaal foto’s te maken.

Tempelhof

Onderweg kwam ik langs de Marheineke Markthalle en daar kocht ik bij een griek olijven en een spinazie-kaas-knoflookdip. Die at ik op bij het oude vliegveld Tempelhof. Zo enorm! Er zijn allemaal mensen aan het sporten, chillen en barbecueën. Goede sfeer!

JoeKaraokeBerlin

SchommelenMauerpark

Drukte_in_Mauerpark

Op zondag is het Mauerpark de place to be met karaoke van Joe, een vlooienmarkt en allemaal mensen die muziek aan het maken zijn of op een andere manier aan het chillen zijn. De karaoke was leuk, sommige mensen konden fantastisch zingen, anderen waren zo slecht dat het hilarisch was. Ik snap niet waarom ik hier nog nooit eerder ben geweest?

VillageMarket

Ik sloot de avond af bij RAW voor de Village Food Market. Het was niet zo heel druk en ik had wat meer tentjes verwacht, maar het was desalniettemin gezellig en de wrap met aubergine was erg lekker! Vlakbij was een ‘free open air party’ verstopt om nog verder te feesten.

Spree

Voordat de bus weer terug naar Nederland zou vertrekken nam ik nog een duik in het Badeschiff, een zwembad-boot in de Spree. Het is echt een boot, die een beetje meebeweegt op de golven. Je hebt allemaal strandstoelen en een deel is ook een echt strand. (Ik zag dat je hier ook kon suppen, zoals ik al eerder in Praag deed. Leuk voor een volgende keer!)

Nog een afsluitende anekdote: ik sliep deze keer weer ‘ns in een hostel aangezien ik alleen was. Midden in de nacht werd ik wakker van een nogal, ehm, ritmisch gekraak van het bed. Typisch dacht ik, het is een hostel. “Gelukkig” was het een gast die z’n bed aan het opmaken was en een kraakbed. Viel mee 🙂

Dit is de eerste keer dat ik zo’n uitgebreid fotoverslag plaats. Yay or Nay?

 

You may also like...

3 reacties

 1. Sabien schreef:

  Yay! Ziet er heerlijk uit! Wil graag een keer naar Berlijn (want hip en iedereen is lyrisch erover) maar kan de stad niet zo goed peilen ofzo. Dit verslag maakt het wat duidelijker, lijkt me superleuk!

  • Ruurdje schreef:

   Berlijn is echt leuk om heen te gaan, vooral omdat je zoveel verschillende dingen kunt doen én de sfeer is fantastisch! En over de stad niet te kunnen peilen: er zijn zoveel verschillende buurten en dingen die je kunt doen dat ik snap dat je in de war bent. Je kunt alleen maar geschiedenisdingen bezoeken en je kunt alleen maar feesten en alles ertussen doen. Dan heb je wel een compleet andere ervaring 🙂

 2. Wouter schreef:

  We gaan er deze zomer ook naartoe, ik kijk er alvast naar uit en begin mijn reisgidsje aan te leggen met tips en info 🙂 Berlijn is echt super !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *