De leukste parken in Praag

Praag is een enorm mooie stad met heel erg veel groen. Je hebt enorm veel parken over de stad verspreid, sommige groot, andere verstopt, sommige om te chillen, anderen om sportief bezig te zijn. Parken zijn altijd de fijne plekken in de stad dus ik bezocht er behoorlijk veel in de avonduren. Lees verder voor de leukste parken in Praag!

Petrin Hill

Petrin_Hill_Prague

Dit is één van de meest toeristische parken van Praag aangezien het naast het kasteel ligt. Het ligt op een heuvel met bovenop een soort van Eiffeltoren waar je ook nog eens in kunt. Je kunt met een kabelbaantje omhoog, het is behoorlijk steil, maar lopen is misschien net zo leuk. Toen ik er was stond er een enorme rij bij de kabelbaan dus was de keuze om te lopen snel gemaakt.

Als je eenmaal bovenop de heuvel bent kun je de uitzichtstoren beklimmen en dan weer naar beneden lopen maar je kunt ook nog verder rondlopen door een prachtige verstopte rozentuin. Ook zijn er nog wat andere attracties maar daar ben ik niet geweest.

Letna Park

View_From_Letna_Park_Prague

Uitzicht vanaf Letna Park

Om dit park te bereiken moet je eerst een behoorlijk stuk omhoog maar als je eenmaal boven bent is het behoorlijk vlak én heb je een prachtig uitzicht over de stad en dan met name over alle bruggen. Je ziet veel mensen met honden wandelen, jeu de boules spelen of picknicken.

Je hebt ook een biertuin in dit park waar je voor een klein bedrag een halve liter bier kunt halen. Vanaf het terras is het uitzicht behoorlijk goed, dus een chille plek om even te zitten. Chill ook in de letterlijke zin van het woord: het waait behoorlijk op de berg dus neem een winddichte jas mee.

Stromovka

Stromovka_Park_PragueDit is mijn favoriete park denk ik! Het ligt wel een eindje buiten het centrum maar zeker de moeite waard! Het park heeft twee kleine meertjes waar je omheen kunt lopen en romantische bankjes aan de zijkant van het meer. Verder ziet het park er niet heel bijzonder uit: veel gras, bomen en paden.

De reden dat het mijn favoriete park is zit niet in hoe het eruit ziet maar de sfeer! Er zijn enorm veel mensen aan het hardlopen, skaten en fietsen. Of gewoon aan het wandelen met de hond. Ik heb een tijdje op een terras gezeten in het park en de sfeer was zo goed! En je kunt er nog prima eten ook.

Riegrovy Sady

Riegrovy_Sady_View_Prague

In het echt heel veel mooier!

Dit park is eigenlijk niet zo spannend, maar de reden om hier te komen is het uitzicht. Je ziet de zon ondergaan achter het kasteel en dat is mooi! Vooral met een rode lucht erachter. Er zitten veel mensen met een biertje of wat te drinken om hiervan te genieten dus de sfeer is goed. (Let op: je mag eigenlijk geen bier drinken in het openbaar in Praag) Moeite van het omlopen waard, vooral als je op zoek bent naar een romantische plek.

Ik haalde soort-van-vlakbij een doosje pasta met frambozenlimonade bij Domácí těstoviny en at ’t daar op. Lekker! In het park zit ook een biertuin maar daar ben ik niet geweest.

Františkánská zahrada

Frantiskanska_zahrada_prague

Dit verstopte mini-parkje zit midden in het drukke toeristische gebied, maar is verbazingwekkend rustig. Het zit ingeklemd tussen allerlei gebouwen en je moet door een overdekte winkelstraat om er te komen. Het park is niet zo groot en er staan allerlei fruitbomen en bankjes.

Haal een ijsje in het winkelcentrum en ga op een bankje zitten. Ik vond het enorm leuk om alle verschillende mensen te zien die erlangs liepen.

Vyšehrad

Vysehrad

Naast een park is Vyšehrad ook een fort met daarin een groot park, kerk en verschillende andere historische objecten. Er is in ieder geval genoeg te zien voor de liefhebbers van geschiedenis en dat is leuk. Het park is verder niet heel spannend maar er zijn wel veel bankjes, dus je kunt je lunch meenemen om na het rondwandelen over de muren op te eten.

Wat vond jij van de parken in Praag?

You may also like...

2 reacties

  1. Marcella schreef:

    Praag is mooi en zo leuk! Ik ben niet in alle parken geweest zie ik, heb ik volgende keer nog meer te ontdekken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *