Dagtrip vanuit Zagreb: Plitvicemeren

CIMG1305

Twee van de vele meren. Deze foto is onbewerkt, het water is écht zo blauw!

De Plitvicemeren zijn een flink eind weg vanuit Zagreb, namelijk zo’n twee uur rijden, maar het is ZO mooi dat het de lange reis zeker waard is. Door een afzettingsproces van kalk zijn er in de Koronarivier dammen ontstaan en hierdoor zijn verschillende meren, grotten en eigenlijk het hele landschap eromheen gevormd. Het water is enorm blauw en je hebt overal watervalletjes en mooie planten.

CIMG1299

Je kunt vlak langs alle watervalletjes lopen over houten vlonders die om het hele meer heenlopen.

Een nadeel van hele mooie dingen is dat het er erg druk kan zijn: iedereen wil het natuurlijk zien! Als je erg vroeg of erg laat gaat valt het wel mee. Ook kijken de meeste mensen alleen bij het eerste, grootste meer, dus als je verder doorloopt is het gelijk een stuk rustiger. Je kunt ook bovenlangs de heuvels lopen waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Wij liepen langs dit pad en zijn verder niemand tegengekomen. De verschillende routes kun je vinden op de bordjes.

CIMG1292

Er is ook een treintje om je van de ene naar de andere plek te brengen, en die hebben we niet genomen, maar met een bootje over de meren was wel erg leuk. Je moet toch al (een klein bedrag) betalen voor het park, dus dan kun je net zo goed die boot ook nemen. Helaas mag je niet zwemmen in het water, dus een frisse duik zit er niet in.

CIMG1325

OVERAL watervalletjes!

Ik kon niet zo goed kiezen tussen de foto’s, maar een foto zegt meer dan duizend woorden, zeker in dit geval, dus dan is het wel ok. En ik hoop dat de foto’s het al genoeg zeggen: ga erheen, het is echt supermooi! Wij hebben een flink deel van de dag lekker rondgelopen, vooral de rustige plekjes opgezocht en fijn gepicknickt. Aanrader!

CIMG1295

Op deze foto is wel duidelijk waarom er overal watervalletjes zijn: het hoogteverschil is enorm groot! En je kunt er dus aan alle kanten omheen lopen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *