Dagtrip vanuit Ljubljana: Velika Planina

Als ik een paar dagen op vakantie in een grote stad ben, vind ik het altijd superfijn om een dagje de stad te verlaten en naar de mooie plekken buiten de stad te gaan. Velika Planina, grote weide, is een alpenweide met herders,  typische huizen en koeien. Het is minder dan anderhalf uur met de bus en zeker de moeite waard!

image

Je pakt de bus naar Kamniška Bistrica en vanaf daar kun je naar boven lopen (maar dat is wel een flinke klim!) of je pakt de kabelbaan*. Vervolgens kun je lekker rondwandelen tussen de koeien en genieten van de mooie uitzichten. En genieten van de frisse Alpenlucht, want je zit in de Sloveense Apen. Vergeet je niet goed in te smeren, want je zit best hoog. Ik deed het niet en dat was niet zo slim!

image

Je kunt lekker tussen de koeien doorlopen. Verder staat er nog een klein kerkje en zijn er restaurants waar je voor weinig een simpele maaltijd kunt kopen. Ik heb me hier een dag prima vermaakt. Je kunt het eventueel combineren met een bezoek aan het kleine, oude stadje Kamnik, dat ligt ernaast.

image

*De kabelbaan kost 11 heen en weer. Je kunt vanaf het eindpunt van de kabelbaan verder lopen naar de weide of voor een paar euro meer een stoeltjeslift nemen. Ik ben gewoon gaan lopen, wel zo leuk!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *