Actief doen in de Sloveense Alpen #2

Een paar weken schreef ik al een artikel over actieve dingen om te doen in de Sloveense Alpen en daar kwamen heel veel enthousiaste reacties op, heel erg leuk! Daarom is het nu tijd voor het vervolg, met nog twee activiteiten voor een mooie dag!

Raften over de Soča

Soca2

We gingen naar Bovec, het outdoorcentrum van de Julische Alpen, om iets actiefs te doen. Kajakken leek ons wel leuk, maar op advies van de mensen van de outdoorwinkel besloten we toch te gaan raften.  Op die manier kun je over de wildere stukken van de rivier gaan, want kajakken zonder ervaring zouden we alleen op de suffe stukken kunnen doen.

Soca

Het water was zo helder dat het bijna nep was, maar ijs en ijskoud toen we met een wetsuit erin sprongen. Het was gezellig met een groep onbekende mensen en lekker actief door een prachtig stuk natuur. Je moest af-en-toe behoorlijk fanatiek peddelen om gevaarlijke plekken te ontwijken. Aanrader!

Zwemmen in en lopen langs het meer van Bled

Bled

Het prachtige meer van Bled met een eiland er middenin: als je iets over Slovenië leest is de kans groot dat je dit meer op de foto ziet staan. Tot frustratie van de rest van de het land: bij hen is het ook mooi! Het water is azuurblauw en je kunt er in zwemmen terwijl je de bodem ziet. Je kunt ook een rondje om het meer heenlopen en dit kost je zo’n twee uur.  Of je neemt de pittige beklimming naar het kasteel van Bled. Vanaf daar heb je een goed uitzicht over het meer en de omgeving!

Bled_kasteel_uitzicht

 

En meer…

Ik heb maar een aantal dingen gedaan van alle mogelijkheden in de Julische Alpen. Wandelen en fietsen (huren) kun je overal en er zijn heel erg veel routes uitgezet. Veel andere dingen kun je vinden in Bovec, het centrum voor alle spannende en actieve dingen in de Julische Alpen. Je kunt door grotten en spleten kruipen (canyoning), paragliden, mountainbiken, kanoën en nog veel meer leuke dingen. Er zijn ook mogelijkheden om een paar dagen een cursus in één van die dingen te doen, ook behoorlijk tof, dan leer je ’t tenminste écht!

You may also like...

4 reacties

 1. Dina schreef:

  Wow, eerst wil ik even zeggen dat die foto’s echt geweldig zijn. Prachtig, ik ben echt gek op dit soort natuur. Lijkt me heel gaaf om een te raften, als het maar niet te hardcore is met veeeeel te snelle stromingen en te hoge hobbels hihi. 😛

  • Ruurdje schreef:

   Het is zo mooi dat iedereen er mooie foto’s kan maken!

   Verder was het raften in zo’n grote boot met 10 man (ofzo) en was het wel wild, maar met zo’n grote boot is dat alleen maar leuk! 😀

 2. Lonneke schreef:

  Prachtige foto’s zeg. Ik geloof dat ik Slovenië ook op mijn lijstje moet gaan zetten 🙂

  • Ruurdje schreef:

   Dat moet je zeker doen! Het is vooral vet dat Slovenië best wel klein is, maar dat toch heel veel verschillende soorten landschap heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *