Alleen op surfkamp: doen!

Strand bij Taghazout, Marokko

Lieve Jessica,

Ik volg je weblog Eat Run Love al een tijdje en zie dat je alleen op vakantie gaat om te surfen en yoga’en. Leuk! In het afgelopen half jaar ben ik 2x een week alleen naar een surfkamp gegaan en ik herken je zorgen, maar kan er nu ook wat over zeggen! Op mijn weblog, zodat iedereen kan lezen waarom het helemaal niet eng is om alleen op surfkamp te gaan, maar juist een heel erg leuke ervaring! Doen dus!

In je eentje nieuwe mensen ontmoeten

Ik ben twee keer op surfvakantie geweest: een keer in Taghazout, Marokko bij Surfstar Morocco en een keer in Ericeira, Portugal bij Surf Yoga Portugal. Beide keren waren er veel mensen die in hun eentje reisden en ook de ‘stelletjes’  of vriendengroepen waren makkelijk in contact. Vragen over het surfen zijn een goede gespreksstarter zoals iemand in de comments van je artikel al zei, maar omdat je meerdere dagen met dezelfde mensen optrekt gaan de gesprekken al snel verder dan dat.

Ik was zelf nog een beetje bang om tussen de 16-jarigen te zitten, maar een surfkamp met yoga erbij trekt gelukkig een ander publiek. De gemiddelde leeftijd was beide keren rond de 30, maar ging alle kanten op: veel ouder en jonger kwam ook voor.

Ericeira, Surf Yoga Portugal

Je bent kapot, maar op een goede manier

Je zegt heel enthousiast:

Mijn hardloopschoenen gaan ook zeker mee, heerlijk om ’s ochtends de dag te beginnen met een rondje in de omgeving.

(dat deed ik ook), maar waarschijnlijk heb je daar naast de yoga en surfen geen energie meer voor. Of eigenlijk: je wilt liever alle energie bewaren om yoga’en en surfen (die mooie golven pakken!). Beide vakanties heb ik 2x per dag yoga gedaan en gesurft en de eerste dagen moet je lichaam aan de inspanning wennen.

Je sport natuurlijk al veel (doe ik ook), maar het surfen en yoga is toch wat anders! Ter  voorbereiding kun je wat meer gaan zwemmen en alvast wat meer stretchen. Of je dat doet of niet: aan het einde van de dag ben je sowieso kapot. Maar op een goede manier waarmee je snel in een diepe slaap valt!

Superactief en daarna alleen maar chillen

Het allerfijnste van een week surf & yoga is dat je uit je bed rolt naar de yogamat, je ontbijtje daarna klaar staat en je kunt gaan surfen. Het is of heel actief sporten of heel hard chillen. Bij het (leren) surfen leer je zoveel nieuwe dingen en ben je enorm gefocust op wat je aan het doen bent. En val je waarschijnlijk 1000x in het water maar voel je je enorm trots als je steeds weer een stapje verder gaat. Door alle yoga voel je je aan het einde van de week waarschijnlijk enorm flexibel en een stuk meer zen. Of je hebt in ieder geval minder spierpijn na alle activiteiten. En tussendoor ga je met je boekje bij het zwembad liggen of rustig wandelen. Maar niet teveel, het is wel vakantie!

(Leren) Surfen is leuk, vooral goed met yoga. Zoals je hebt gelezen ben ik enorm enthousiast over deze combinatie. Het is misschien een beetje spannend, maar waarschijnlijk voel je je achteraf enorm trots dat je zoiets in je eentje gedaan hebt. You go girl! Heel veel plezier en ik hoor graag hoe het was!

Groetjes,

Ruurdje

Wooohoo! Ik kon staan en golven pakken na de eerste week!

Ericeira

You may also like...

1 reactie

  1. Jessica schreef:

    Ah zo lief dat je een blog aan mij hebt gewijd! Gelukkig heb ik al veel bijval gekregen van mensen dus maak ik me helemaal geen zorgen meer om alleen te gaan en heb ik er vooral heel veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *