Worden er minder kroketten verkocht in januari?

Maandag 4 januari, de eerste werkdag na een vakantie én de eerste van het jaar. Een jaar met goede voornemens als afvallen, gezonder eten en meer sporten. Ik heb zelf het hele jaar wel wat dingen waar ik op wil letten of wil verbeteren, maar échte voornemens heb ik niet.

Maar toen …

…  stond op vrijwel elk blog dat ik volg wel iets over de eigen doelen voor 2016, tips om deze keer wél je doelen te halen of de (on-)zin van het maken van goede voornemens.

… waren op het station en bij de kiosk de bananen en gezonde sapjes in de aanbieding of in ieder geval: er hing een opvallende poster met ‘Frisse start’.

… stonden in de gratis Metro HÉT dieet van 2016, het nieuwe kookboek van Sonja Bakker en nog wat andere duidelijk op goede voornemens gerichte advertenties.

Wow, ik ging bijna twijfelen of ik misschien tóch geen goede voornemens moest gaan maken.

Totdat ik me in de kantine afvroeg of er vandaag minder kroketten verkocht werden. “Nee” zei de kantinemeneer, “juist meer. Veel mensen nemen een laatste om het af te leren.

ps. stiekem heb ik toch één voornemen voor dit blog: elke maand naast ‘gewoon’ rondjes rennen een andere hardloopactiviteit doen. De eerst komt dit weekend: safari-joggen! Ik kijk er nu al naar uit!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *