Overal dutjes doen

Een dutje of powernap is altijd erg fijn. Na zo’n 20 minuten wordt ik weer helemaal fris wakker en ben ik klaar om nog een hele avond wat te doen. Ik moet niet veel langer slapen want dan wordt ik een beetje brakkig wakker of nouja, onderstaande!

Van een dutje fris je op

Verschillende onderzoeken* laten zien dat mensen er ook daadwerkelijk frisser van worden, mits er niet te lang geslapen wordt. Een kop koffie drinken en vervolgens gaan slapen schijnt het allerbeste te werken, omdat je dan een dubbel effect hebt: zowel het dutje als de koffie. En door de koffie slaap je  niet te lang.

Op de boerderij in Italië waar ik werkte waren we na de (meestal erg zware) lunch een paar uur vrij en de meeste mensen gebruikten deze tijd om een dutje te doen, zodat we in de avond weer verder konden gaan. Dit had vooral met de warmte te maken, maar alsnog een goede break in de dag.

Plekken om een dutje te doen

Dutjes zijn goed voor je, maar toch kun je niet overal een dutje doen. Ik bedoel: toch een beetje gek, onveilig en/of niet chill om midden in de UB, je werk of een steegje even te slapen.

Daarom speciaal voor jou een lijstje met plekken waar je wél ongestoord een dutje kan doen:

  • in de trein
  • op een festival
  • op een strand
  • in je bed
  • op de bank
  • … JIJ hebt vast wel aanvullingen toch?

Grote ontbrekende: op ’t werk. Het kan soms wel, maar het is in Nederland helaas niet gebruikelijk. Misschien toch maar wat meer naar het Zuiden verhuizen voor de Siësta?

* Verwijzingen zijn te vinden op Wikipedia.

SlapenPoes

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *