Kanaleneiland: prima wonen!

Meer dan een jaar geleden kregen we een huurwoning aangeboden in Kanaleneiland. Kanaleneiland? Dat is toch die buurt met al die hoofddoekjes, schotels en hangjongeren? Die Vogelaarwijk waar altijd auto’s in de fik gaan? We fietsten er eens rond, spraken met wat mensen en besloten dat we er gingen wonen. En dat bevalt, een jaar later, nog steeds goed.

Nu wonen we een jaar in Kanaleneiland. In heb begin was het even wennen, dat moet ik toegeven. In het gedeelte van Utrecht waar ik woonde, woonden alleen maar studenten, Sterrenwijkers, het kamp en amper allochtonen (20% aldus de wijkmonitor). In Kanaleneiland bijna 4x zoveel (73%) en dat geeft een heel ander straatbeeld.

Een ander ding dat even wennen was, was ‘t geluidsoverlast. In mijn studentenhuis was er ook geluidsoverlast, maar de ene keer waren wij degenen die iets te veel herrie maakten, de andere keer de buren en zo ontstond een bepaalde balans. Nu komt de herrie van de buren van krijsende kinderen, en dat compenseren met herrie is een beetje asociaal (dit probleem heb je natuurlijk in elke gezinnetjeswijk). Maar de buren zijn wel erg vriendelijk, en we krijgen regelmatig wat lekkers van de buurvrouw omdat ze toch teveel gemaakt heeft.

imageHet is soort van gefrituurd deeg met heel veel honing: superlekker!

In het voorgaande stuk gebruikte ik het woord ‘wennen’, omdat het nu eigenlijk allemaal goed is. We wonen prima, het is goedkoop, dichtbij het station en ik heb me nog nooit onveilig gevoeld in de wijk. Ook horen we van iedereen dat de wijk alleen maar verbeterd is, waarschijnlijk door al het geld wat er tegenaan gegooid is omdat het een Vogelaar-/pracht-/kracht-wijk is.

Bijvoorbeeld de mooie muurschilderingen op sommige van de flats, of de mooie park-achtige boulevard langs het Amsterdam-Rijnkanaal, waar zomers altijd veel mensen te vinden zijn. Of de vele culturele en maatschappelijke initiatieven. Hier heb ik nog niet echt aan meegedaan, maar misschien moet ik dat eens doen, het is wel superleuk natuurlijk!

image

Waarom heb ik deze blogpost geschreven? Om je beeld van de wijk bij te  stellen. Zeker, er zijn dingen die minder zijn aan de wijk, maar er zijn genoeg positieve en leuke dingen te vinden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *