Achtervolgd worden door zombies: Zombies, Run!

Voorkant De meeste hardloop-apps proberen rennen leuker te maken doordat je medailles krijgt voor je afstand en je kunt vergelijken met vrienden. Maar dat is voor achteraf. Tijdens het rennen blijft het “gewoon” rennen, met misschien wat extra informatie over je snelheid en afstand.

Maak het rennen leuker met Zombies, Run!

De app ‘ Zombies Run!’ probeert het rennen zelf leuker te maken door een spannend verhaal te vertellen waarbij je items verzamelt, steeds meer te weten komt over de wereld en zo af en toe achtervolgt wordt door zombies. En dan moet je hard rennen, zodat je niet wordt opgegeten door de zombies of items kwijtraakt. Klinkt leuk, dus ik probeerde de gratis app twee keer uit. In deze app zitten 4 gratis missies. Er is ook een app om voor een 5k te trainen en je kunt een abonnement nemen voor onbeperkte missies.

Eerste keer: middag

Ik loop nooit met muziek, dus het is even wennen om iets minder van je omgeving te horen. Na een introductie over het audioverhaal luister ik mijn eigen muziek: lekker up-beat van de Chemical Brothers. Eigenlijk best leuk om met muziek te lopen! Af-en-toe hoor ik dat ik dat ik een item opgepakt heb of is er weer een stukje verhaal. Of eigenlijk meer een hoorspel: er zitten ook geluidseffecten in. Ik ben nog niet heel erg enthousiast dus probeer het nog een keer.

Tweede keer: in het donker

Missie2

Misschien is het spannender om in de donker te rennen, dus ik besluit om in de avond te gaan rennen. Dit keer zonder muziek omdat ik een stuk minder zie in het donker: veiligheid gaat voor.

Ik hoor het verhaal beter en moet lachen om de items die ik oppak onderweg: hoezo kan ik een doos gloeilampen sjouwen zonder dat ze kapot gaan? Daarna pik ik nog zo’n doos, een honkbalknuppel, gereedschapskist en nog wat meer zooi op: hoe moet ik dat sjouwen?! Niet gek dat de zombies me pakken en ik wat dingen kwijtraak.

Items verzamelen

De vorige twee keren heb ik een missie gedaan, maar je hebt enorm veel opties: van trainingsschema’s tot intervaltrainingen tot missies waar je voorraden kunt verzamelen. Het was Suppliesme eerst niet helemaal duidelijk waarom je dat zou moeten verzamelen, maar daarmee kun je de basis ‘Abeltown’ bevoorraden en groter maken.

Met de gratis app heb je niet zo heel veel mogelijkheden, maar met de betaalde app wel én heb je toegang tot meer dan 300 missies en meer.  Ik denk dat ze hiermee wel een paar “verslavende” elementen uit normale spelletjes hebben gebruikt.

Nog een keer?

Ik vond het leuk om een keer met een verhaal te rennen, maar ik vind het verhaal (tot nu toe) niet heel erg interessant. Ik heb beide keren wel sneller en verder gelopen dan normaal, dus het motiveert wel. Zeker als je op een gegeven moment een beetje verslaafd raakt aan het spelletje: een goed staaltje gamification! Het past sowieso goed binnen mijn voornemen om dit jaar elke maand op een ‘andere’ manier te lopen.

Uiteindelijke conclusie: ik ben matig enthousiast, maar zou je zeker aanraden het een keer te proberen. Weer eens wat anders, en de eerste missies kosten je toch niets. Als je daarna enthousiast bent kun je altijd nog abonnee worden!

Hardlopen is leuk, maar op andere plekken of op andere manieren rennen is nog leuker. In 2016 wil ik elke maand een ‘andere’, originele hardloopactiviteit gaan doen. Je kunt hier alle hardloopactiviteiten vinden. Ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe ideeën!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *