Urban Culture Run Utrecht: wat is Utrecht toch mooi!

UrbanCultureVoor

Een sluip-door-kruipdoor hardloopje door Utrecht? Een ‘unieke ontdekkingstocht van sportiviteit en cultuur’ volgens de organisatie? Count me in! Ik ken Utrecht behoorlijk goed en ben erg benieuwd welke gesloten deuren open gaan tijdens deze loop.

Vroeg uit ons bed op ontdekkingstocht

De Urban Culture Run heeft geen tijdsregistratie, net als veel loopjes die in de categorie ‘Urban Trail’ vallen. Het is geen wedstrijd, maar het draait om het ontdekken van de stad. Er gaan deuren open die normaal gesproken gesloten blijven.

De route gaat dwars door de meestal drukke binnenstad, dus er moet op tijd gestart worden. De start op zondagochtend om 9 uur (of later, er waren verschillende startgroepen) heeft ongetwijfeld voor een aantal last-minute afhakers gezorgd. We zijn trots dat we wél aan de start staan, en door een stille stad rennen die alleen voor ons lijkt.

Slingeren door de stad

Vanaf het Stadskantoor rennen we door Hoog Catharijne met als uitgang de parkeergarage. Terwijl ik naar beneden loop wordt de muziek steeds harder: er staat gewoon een band te spelen. Hoe leuk is dat?!

We rennen verder, kris kras door de binnenstad, door binnentuinen, hofjes en werfkelders. We komen de Winkel van Sinkel via het restaurant binnen en rennen dwars door de feestzaal met keiharde muziek. We zien het oude postkantoor nog een keer van binnen. Ik ontdek dat de binnentuin van het dure Karel V gigantisch is. En mooi. Weer terug naar de Singel, weer een gekke omweg langs een mooie plek.

Schermafbeelding 2016-09-04 om 21.32.01

Nog een keer!!

De kilometers vliegen voorbij en onze smile wordt steeds groter. Wat is dit een leuke manier om de stad te ontdekken! Dit smaakt naar meer, misschien nog wel toffer in een stad die je nog niet kent.

Voor dit jaar heb ik er op 6 november eentje in Amsterdam gevonden en helaas al heel veel loopjes gemist. Maar je kunt bv. op deze site verschillende urban trails vinden om zelf te gaan rennen.

Hardlopen is leuk, maar op andere plekken of op andere manieren rennen is nog leuker. In 2016 wil ik elke maand een ‘andere’, originele hardloopactiviteit gaan doen. Je kunt hier alle vorige posts vinden.

Ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe hardloopideeën!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *