Sportief dagje: triatlon-quest doen

Meedoen aan een triatlon is iets wat ik ooit nog een keer wil doen. Niet nu, want zo’n enorme afstand zwemmen, fietsen en rennen, en dat achter elkaar, vereist behoorlijk wat training. Dat komt later wel een keer. Voor deze zomer neem ik genoegen met het halen van de triatlon-quest op Fitocracy: zwemmen, fietsen en rennen op één dag, maar niet achter elkaar.

Fitocracy is een website waarop je je sportactiviteiten kunt bijhouden en allerlei quests en achievements kunt halen. Een quest is bijvoorbeeld 100 push-ups doen in zo min mogelijk sets, bepaalde combinaties van oefeningen en activiteiten en meer van zulke dingen. Eén van die quests is de triatlon-quest die je op verschillende niveau’s kunt doen, van supersprint (400m zwemmen, 10km fietsen, 2.5km rennen) tot Ironman (3.86km zwemmen, 42.2 rennen, 180km fietsen) en van alles ertussenin.

De sprint-triatlon leek me haalbaar maar wel een uitdaging met 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km rennen. Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders en ik besloot die quest te halen!

Fietsen

FietsenSloten

Vet mooi toch?

Met m’n vader en broertje reden we naar een dorp verderop om daar een ijsje te eten en weer terug te fietsen. Op onze ‘normale’ fietsen reden we er op een relaxed tempo heen. De route heb ik wel vaker gefietst, maar het blijft mooi. En met het pontje een stukje over is ook superleuk! De gemiddelde afstand in het screenshot hieronder klopt niet helemaal omdat we soms wel stil hebben gestaan maar ik dan vergeten was de tijd stop te zetten. Het fietsen was geen uitdaging maar vooral leuk en gezellig.

FietstochtSloten

“Bewijs”

Zwemmen

Dit was de grootste uitdaging voor mij aangezien ik niet zoveel zwem én alleen maar schoolslag kan. 750m klinkt niet zo ver, maar het zijn toch 30 baantjes in een 25-meter bad! Mijn ouders wonen aan een kanaal waar je in kunt zwemmen, dus ik kon lekker in ’t buitenwater zwemmen. Ik had van tevoren gekeken tot welk punt ik moest zwemmen en pfft, dat was ver! Maar het is gelukt: in zo’n 25 minuten heb ik de hele afstand gezwommen. Daarna was ik wel behoorlijk kapot!

Hardlopen

Het rennen had ik uitgesteld tot na het avondeten en het kostte me behoorlijk wat moeite om weer van de bank op te staan. Maar als ik ’t niet zou doen zou al ’t zwemmen en fietsen voor niets zijn geweest, dus toch maar gedaan. Het was echt superlekker in ’t avondzonnetje en ging eigenlijk nog best goed na alle andere sportieve activiteiten!

FitoTriatlon

Jeej! Gehaald!

Nog een keer?

Ja! Het was leuk om de hele dag bezig te zijn. Voor een échte triatlon op zo’n afstand moet ik nog wel wat beter trainen, want ik weet niet of ik ’t allemaal als wedstrijd gelijk achter elkaar had kunnen doen, of was in ieder geval een stuk meer kapot geweest. Nu was ik de dag erna wel best wel moe en had spierpijn op onverwachte plekken, waarschijnlijk van ’t zwemmen, want dat doe ik niet zo vaak. Maar het gaf wel veel voldoening. De volgende keer waarschijnlijk in de buurt van Utrecht, bijvoorbeeld de Maarsseveense Plassen, ook leuk!

Heb jij wel ‘ns meegedaan aan een triatlon? Of lijkt zo’n uitdaging je ook wel wat?

You may also like...

3 reacties

  1. Marcella schreef:

    Klinkt als een heel toffe uitdaging, leuk!! Gave blog heb je, ik kom je volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *