Meerennen met Girls Love 2 Run Utrecht

Het internet barst bijna uit haar voegen van alle health, lifestyle, sport en meer gezonde blogs. Ik volg een aantal: niet alleen vanwege de informatie, maar misschien zelfs meer als aanmoediging om stappen te zetten, letterlijk en figuurlijk.

Eén van de eerste blogs die ik volgde was die van girlslove2run (wie kent ‘m niet): niet alleen ‘technische’ informatie over rennen, maar ook posts waar de energie van af springt en jij niet stil kan blijven zitten.

Sinds een jaar (of misschien zelfs langer?) zijn er crews in verschillende Nederlandse steden: een groepje meiden die samen rent onder leiding van enthousiaste meiden die het organiseren. Superleuk initiatief, en ik wilde al een hele tijd meedoen. Maar het kwam er telkens niet van.

Terwijl het elke maandag in Utrecht is! Dus ik dacht, in het kader van mijn ‘elke maand op een andere manier rennen’-project (misschien moet ik hier een betere naam voor bedenken..): ik doe een keer mee!

Verzamelen op Lepelenburg

In mijn hardloopkloffie fiets ik naar de plaats om af te spreken. Ik zie niemand bij de muziektent staan zoals ik op facebook gelezen had. Shit, ben ik te vroeg? Was het niet vandaag ergens anders? Waarom heb ik geen vriendin meegenomen? Gelukkig zie ik al snel een groepje meiden in hardloopkleding staan. Langzaam wordt het groepje met meiden, allemaal zo tussen de 20 en 30 zo te zien, steeds groter.

DomNight

Dom by night

Aan de slag!

We beginnen met warming-up naast de muziektent onder leiding van de twee trainsters van vandaag. Er wordt gelachen en nagepraat over de Utrecht Marathon waar enkele meiden aan mee hebben gedaan (de 10 of halve). We rennen met een flinke omweg, langs de Singel, door een straatje waar ik nog nooit geweest ben, naar de Dom. Het tempo ligt redelijk hoog voor mijn gevoel, maar de meeste meiden rennen wel regelmatig dus het is prima.

Burpees op het Domplein

burpee_klein

Een beetje gare foto (het was donker), maar burpees! 3x 45 seconden, pfft

Elke training is anders: intervallen, duurloopjes, circuitjes en meer. Vandaag een circuitje op het Domplein: burpees, lunges, squats en dips. Met een krijtje wordt de ‘score’ bijgehouden. Het voelt een beetje gek om burpees op het Domplein te doen (en ben ik nu echt ‘vrijwillig’ burpees aan het doen?!), maar het is ok met zo’n groep meiden. Gezellig samen sporten en met ‘ons’ groepje van drie zijn we op een gegeven moment synchroon lunges aan het doen. Leuk!

Laagdrempelig & stok achter de deur

We rennen in een iets lager tempo weer terug naar het beginpunt. Ik vraag rond waarom deze meiden op een donkere maandagavond aan het sporten zijn. De meeste meiden rennen vaker en zien de maandag als een goede stok achter de deur en gaan daarnaast ook vaker rennen.

Er is een harde kern die er meestal is en elke avond weer nieuwe meiden. In de zomer meer dan in de winter. De tijd is voor mij een beetje onhandig, maar als je op zoek bent naar een groep meiden om niet in je eentje wéér hetzelfde rondje te joggen: doe een keer mee!

Hardlopen is leuk, maar op andere plekken of op andere manieren rennen is nog leuker. In 2016 wil ik elke maand een ‘andere’, originele hardloopactiviteit gaan doen. Je kunt hier alle vorige posts vinden.

Ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe hardloopideeën!

You may also like...

2 reacties

  1. Melle schreef:

    Wauw wat goed! En het klinkt erg leuk om samen te rennen en zo ook nieuwe mensen te leren kennen. GO YOU! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *