Meedoen aan de grootste estafetteloop: de Batavierenrace!

De Batavierenrace is een studentenestafette van ruim 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. Deze afstand is opgedeeld in 25 etappes tussen de 2,6 en 12,5 kilometer. Het is de grootste estafetteloop ter wereld en altijd erg leuk en gezellig met een goede sfeer!

Ik heb al twee keer eerder meegedaan en dat was leuk! De etappes zijn verdeeld in verschillende ploegen en eerder liep ik mee met de ochtendploeg, waarbij je mega vroeg uit je bed moet en de middagploeg waarbij ik de allerlaatste etappe liep. Superleuk want iedereen staat daar om alle laatste lopers aan te moedigen!

Het allerleukste is misschien wel dat je met een busje de lopers van de ene naar de andere etappe brengt. Je rijdt rond in the middle of nowhere en dan is daar ineens een wisselpunt waar heel veel mensen zijn. Je moedigt elkaar aan, zoekt de weg door allemaal op elkaar lijkende weggetjes en het is gewoon supergezellig in dat busje.

Ik krijg er nu alweer meer zin in nu ik dit opschrijf. Gelukkig is het dit weekend weer zover! In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan we van start en midden in de nacht mag ik een keertje rennen. Ik heb geen idee hoe donker het op dat moment is, maar ik weet wel dat ik over het Duitse platteland mag lopen. Ik moet 6,7 km rennen en mijn streven is om minstens 12 km/u te rennen. Maar aangezien het midden in de nacht is zonder te slapen heb ik geen idee hoe goed dat allemaal gaat.

Maar we zien wel. Hardlopen is niet het belangrijkste op de Batavierenrace. Als je ooit nog eens de kans krijgt om er aan mee te doen: grijp die, zelfs als je niet zo van hardlopen houdt.

Heb jij wel eens meegedaan aan de Batavierenrace? En wat vond je er van?

ps. Binnenkort ga ik weer op een gek tijdstip lopen, ik heb namelijk via Eyes Wide Open twee waardebonnen gewonnen om mee te doen met safari-joggen over de Veluwe, superleuk!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *