Kanoën door Utrecht

Kanoën over de Utrechtse grachten. Herken jij waar dit is?

Kanoën over de Utrechtse grachten. Herken jij waar dit is?

Utrecht is een prachtige stad met enorm veel water. Als je de stad wil ontdekken op een andere manier dan te voet of op de fiets, is de kano een goed alternatief. Ook als je al een tijdje in Utrecht woont*.

Kies hiervoor een mooie dag uit, waarbij ’t vooral belangrijk is dat het niet regent, want dat maakt het een stuk leuker. Peddel lekker rond over het water en kijk vooral veel om je heen. Je kunt door de stad, langs de werfkelders, langs de singels en verborgen watertjes varen. Vanuit een ander perspectief bekijk je de stad ineens een stuk anders en zie je dingen die je nog nooit gezien hebt.

Als je door de stad wil varen, huur dan een kano bij Kanoverhuur Utrecht (Oudegracht 4 aan de werf). Ze hebben daar ook een kaart voor je zodat je weet welke kant je op moet. Er zijn verschillende routes mogelijk en een aanrader is de route over de Oudegracht, stukje singel en dan de Nieuwegracht in, waarna je een stukje door de ‘Verborgen stad’ vaart en via nog een stukje singel weer terugkomt bij de kanoverhuur. Deze route kost ongeveer een uur. Er zijn langere routes mogelijk, maar die heb ik zelf niet gecheckt.

Als je de stad juistwil ontvluchten dan kun je vlakbij Utrecht ook een kano huren om door Amelisweerd te varen. Huur in dat geval je kano bij de Rijnstroom (Weg naar Rhijnauwen 2, vlakbij het stadion). Een populaire bestemming vanaf hier is theehuis Rhijnauwen, waar je je kano op het land kan trekken en kunt genieten van pannenkoeken, thee en andere lekkere dingen. De route hierheen is erg makkelijk en mooi met erg veel bomen.

* Dit is echt een perfecte activiteit als buitenlandse vrienden langskomen, die vinden dit echt fantastisch!

Heb jij wel eens een kano gehuurd in Utrecht? Wat vond je ervan?

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *