Buiten sporten in de herfst en winter

Ik ♥ buiten sporten. Het is lekker om je hoofd leeg te maken nadat je de hele dag binnen gezeten hebt om te werken en/of studeren. En het kan gewoon het hele jaar door:

In het voorjaar met een ijl zonnetje en het eerste beetje warmte van het jaar terwijl de natuur aan het wakker worden is.

In de zomer, waarbij mijn favoriete moment het begin van de avond is. Dat het nog lekker warm is, maar wel genoeg afgekoeld om je niet kapot te zweten.

Herfst

Herfst

En dan komt de herfst, waarbij je kunt genieten van het laatste beetje warmte en de bomen langzaam verkleuren. Nu hebben we deze herfst bizar lekker weer (ik heb vandaag buiten geluncht!) en dat maakt het extra lekker. Elke dag dat ik buiten overdag aan het fietsen, hardlopen of een wedstrijd aan het spelen ben lijkt het nu écht de laatste dag van het seizoen te zijn dat het lekker weer is.

Toch niet, het blijft lekker. En dat voelt elke keer toch wel weer als een cadeautje.

Paddestoel

Winter

De winter, daar kijk ik altijd een beetje tegenop, vooral wanneer als het koud, regenachtig en donker is. Maar zelfs dan is het fijn om buiten te sporten.  Als je hele dag  binnen zit kom je zo toch nog even buiten, adem je de ijskoude lucht in en voel je je daarna een bikkel dat je toch even gesport hebt.

Zolang je warme kleren* aanhebt en verschillende laagjes is het prima te doen. En die ene keer dat je geen zin had, jezelf toch van de bank gesleept hebt om te sporten en het toch gewoon k*t blijft weegt altijd op tegen al die keren dat ’t wél lekker was. Volgende keer beter.

En het beste van de winter: met een beetje geluk kun je zelfs schaatsen!

Sport jij ook het hele jaar door buiten?

* Geloof niet alle fashion/sport-bloggers dat je persé de nieuwste hippe (en vooral dure!) kleren van Nike, Puma en andere dure merken moet hebben om lekker te kunnen sporten, voor een fractie van dat bedrag kun je leuke en goede dingen kopen bij de Kruidvat, Lidl (af-en-toe, maar wel goed!), Scapino, H&M, Decathlon of een andere sportwinkel. En daarmee blijf je ook in de winter warm!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *