Spannende series: Person of Interest & White Collar

Met het mooie zomerweer staat op de bank hangen om series te kijken natuurlijk niet bovenaan je lijstje, maar voor een luie avond of regenachtige dag is het natuurlijk perfect. Eerder gaf ik al een lijstje met grappige series voor als je meer inspiratie nodig hebt!

Person of Interest

In Person of Interest draait het om een supercomputer die alles ziet en alles weet. Op deze manier kan de computer voorspellingen doen over bijvoorbeeld terroristische aanslagen. Er zijn ook niet-relevante voorspellingen over personen waarbij iets slechts gaat gebeuren. De overheid doet hier niets mee, maar Harald, de maker van die computer, krijgt de social security nummers van de personen waarmee de misdaad iets te maken heeft, waarbij niet duidelijk is of het een slachtoffer of dader is. Met de hulp van John, een sterke ex-marinier, wordt de misdaad verijdeld. Later komen er nog andere interessante karakters bij. Het is interessant omdat er altijd de vraag is wat er gaat gebeuren (dus veel informatie zoeken door Harald), wie de dader of slachtoffer is en daar op tijd bij zijn.

De supercomputer die alles weet en ziet is natuurlijk een interessant speeltje voor veel personen, dus gaandeweg gaat de serie naar het grotere geheel waarin de computer en identiteit van Harald en John onder vuur komen te liggen. Dit gebeurd pas later in de serie, wat enorm tof is want hierdoor ontwikkeld de serie zich enorm en blijft het interessant. 24 september gaat seizoen 4 van start en met de interessante plotwendingen aan het einde van het vorige seizoen ben ik enorm benieuwd hoe de serie zich nóg verder gaat ontwikkelen!

Kijken want:

 • Superhippe kunstmatige intelligentie zonder dat het té ongeloofwaardig wordt (ik bedoel: het is allemaal niet heel erg realistisch, maar ik kan me voorstellen dat zoiets binnen afzienbare tijd mogelijk wordt)
 • Goede combi van actie & analyse
 • Interessante karakters

White Collar

White_Collar_(TV_series)

Neil Cathry is een dief, vervalser en oplichter. Hij is opgepakt maar wordt voortijdig vrijgelaten (uiteraard met een enkelband) om de CIA te helpen om op de afdeling White Collar te komen werken: vervalsingen en oplichtingen. Met zijn intelligentie en scherpe blik kan hij hier behoorlijk veel aan toevoegen maar degene met wie hij samenwerkt, Peter Burke, heeft in het begin zijn twijfels. Het contrast van Neil die het niet zo nauw neemt met de wet en de strikte Peter zorgt in het begin voor interessante manieren om een zaak op te lossen. Later zorgt Neil’s criminele verleden ook voor interessante problemen.

De serie is spannend, want sommige zaken moeten snel opgelost worden. Het is ook leuk om een inkijkje te krijgen in hoe con artist Neil zijn charme gebruikt om te krijgen wat hij wil. De andere personages zijn ook tof: Peter is grappig, zijn vrouw heeft ook een redelijke rol om soms Neil’s inbreng te relativeren. Mozzie, Neil’s vriend, heeft allerlei rare theorieën over allerhande samenzweringen en bedenkt slimme technische oplossingen.

Er gaat een 6e seizoen komen, maar het is nog onbekend wanneer precies. Tot die tijd kun je alle vorige seizoenen kijken, en daar ben je wel een tijdje mee bezig aangezien een aflevering 45 minuten duurt.

Kijken want:

 • Als je meer wilt weten over criminele zaken, (vervalste) kunst en willekeurige historische feiten
 • De personages zijn leuk, net als de interacties tussen iedereen
 • De hoofdpersoon (en andere mooie personen om naar te kijken)

Welke spannende series kijk jij?

You may also like...

5 reacties

 1. Annoesjka schreef:

  Ah, goede tips voor de herfst! Ga ik onthouden!

 2. Bente schreef:

  Op dit moment ben ik weer een begonnen met Grey’s Anatomy (omdat er elke dag rond etenstijd twee afleveringen op tv zijn) verder echt al heeel lang geen series meer gevolgd. Maar Suits staat nog heel hoog op mijn lijstje!

 3. ik ben zo blij dat ik je weer terug heb gevonden! had laptop opnieuw geinsteleerd en mijn bladwijzers waren weg en ik kon me maar niet herinneren wie ging WWOOFen (kwam niet in me op om bij mijn comments te kijken)

  Person of Interest is tof! Vooral de ‘Nederlandse’ hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *