Series met sterke vrouwen: Unbreakable Kimmy Smidth & Jessica Jones

In veel series de stoere of sterke hoofdrolspeler een man. Maarre, dat kunnen we als vrouw natuurlijk ook! Daarom alvast in het kader van vrouwendag (8 maart): series met sterke vrouwen. Onderstaande series zijn gewoon op Netflix te vinden, superhandig!

Jessica Jones

Jessica_titel

Jessica is ook letterlijk een sterke vrouw: ze is een superheld die supersterk en fysiek onkwetsbaar is. Ze heeft één grote zwakte: de slechterik Kilgrave, die mensen kan beïnvloeden of ze eigenlijk meer verteld wat ze moeten doen.

In het begin van de serie is ze, na lange tijd onder zijn macht te hebben gezeten, van hem ontsnapt. Hij is waarschijnlijk bij een ongeluk omgekomen. Ze stopt het verleden met hem weg, gaat door met haar leven en gaat aan het werk als privé-detective. Dan komen de ouders van een meisje, net zoals zichzelf een paar jaar geleden, die duidelijk onder invloed van Kilgrave is bij haar langs. Ze zal toch de confrontatie met haar verleden moeten aangaan.

Jessica_foto

Laat je niet afschrikken omdat het gebaseerd is op een stripverhaal en over superhelden gaat. Het is een onderdeel van de serie, maar het draait er niet alleen maar om. Behalve misschien de super power van Kilgrave: dat is wel één van de meest enge die er is en valt in het niets bij ‘gewoon’ sterk zijn of kunnen vliegen.

Kijken als:

  • Je een spannende serie wilt kijken (maar niet té spannend)
  • Je van mysterie houdt: het blijft lang onduidelijk wie Kilgrave is en waarom hij zo is
  • Je superhelden tof vindt!
  • Als je  één van de jongere ‘Doctors’ in een compleet andere rol terugziet

Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy_titel

Kimmy Smidt is net bevrijd uit een bunker waar ze de afgelopen 15 jaar opgesloten is geweest met drie andere vrouwen en een priester omdat de wereld vergaan zou zijn. Als ze bevrijd wordt besluit ze om verder te gaan met het leven: niet in het kleine plaatsje waar ze vandaan komt maar naar New York om een baan te vinden en écht te leven!

Ze komt bij een extravagante homo te wonen met een knettergekke huisbaas en heeft snel een baan als babysitter bij een extreem rijke familie met een  overdreven moeder en een dochter die haar het leven zuur probeert te maken. Je kunt je voorstellen dat het leven niet zo makkelijk is als je 15 jaar gemist hebt: de sociale omgang is wat anders, je weet niet hoe een smartphone werkt en je hebt alle pop culture en belangrijke gebeurtenissen gemist. Dat zorgt voor ongemakkelijke situaties.

Kimmy_start

Het is een comedy die in alles over de top is. Situaties worden in het overdrevene doorgetrokken en zijn soms erg bizar. Dat is grappig. Maar het gaat ook over de controle nemen over je eigen leven, want elk van de vier vrouwen gaat anders om met hun nieuwe vrijheid. Pas tegen het einde van het eerste seizoen gaat het weer over de bunker waar ze gezeten heeft.

Oh, en niet kijken als je snel deuntjes in je hoofd krijgt, want het introfilmpje blijft in je hoofd zitten!

Kijken als:

  • Je van bizarre en ongemakkelijke situaties in over de top-comedy houdt
  • Als je Erin van the Office supertof vindt, want dat is de hoofdpersoon
  • Als je graag de mooie en leuke kanten van het leven benadrukt.

Andere sterke vrouwen in series

Uiteraard is dit overzicht niet compleet: Elisabeth uit the Americans, die samen met haar man een Russische spionne in Amerika is zou ook zo op het lijstje kunnen komen. En Lesley Knope uit Parks & Recreation houdt zich ook goed staande tussen alle mannen op het gemeentehuis (#girlboss?). En zo zijn er nog veel meer.

Wie zou jij nog willen toevoegen?

You may also like...

1 reactie

  1. Lauradenkt schreef:

    Ik hou zoooo van dit liedje van the unbreakable kimmy schmidt (wel slechte kwaliteit, scusi): https://www.youtube.com/watch?v=E66P4pbFdQg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *