Series met mooie mannen: the Americans & the Leftovers

Je hebt spannende, grappige, ontroerende of gewoon leuke series en soms worden ze nóg beter als er mooie mannen in zitten!  Ok, ik moet bekennen dat ik graag iets wilde vertellen over deze series* en geen overlappende factor kon vinden behalve de mooie mannen. Dit betekent niet dat dit het enige leuke aspect aan de series is. Zeker niet! Het verhaal zit goed in elkaar, het acteerwerk is sterk en zo zijn er nog meer redenen om deze series te kijken.

The Leftovers

theLeftoversThe Leftovers heeft pas één seizoen, dus als je die even gaat binge-kijken** ben je alweer bij! Op een dag verdwijnt 2% van de wereldbevolking. En niemand weet waar ze gebleven zijn. De serie begint drie jaar na deze dag. Mensen zijn doorgegaan met hun leven en er wordt onderzocht waarom iedereen verdwenen is, maar hier is niets uitgekomen. Ondertussen gaan deze onderzoeken gewoon door, iedereen die iemand is kwijtgeraakt wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen om zo op zoek te gaan naar verbanden.

Er is echter een soort sekte die juist wil dat mensen niét vergeten. De mensen die verdwenen zijn komen misschien nog terug, we weten immers niet wat er met ze gebeurd is. Deze sekte probeert op allerlei verschillende manieren te zorgen dat mensen niet vergeten, terwijl de rest van de wereld juist verder wil gaan met hun leven. Dit zorgt, uiteraard, voor spanningen.

ScreenshotLeftovrs

Politiechef Kevin Garvey (daar is de mooie man!) probeert zijn stadje bijeen te houden, maar hij heeft al moeite met zijn gezin bij elkaar te houden: zijn vrouw heeft zich bijvoorbeeld aangesloten bij de sekte.

Waarom kijken?

  • Er gebeurt iets compleet onverwachts wat de hele samenleving omver gooit: interessant om te zien wat er dan gebeurd.
  • Er spelen veel verschillende verhalen, en in elke aflevering wordt er een persoon verder uitgediept. Best wel tof!
  • Je bent zo weer bij als je nog mee wilt kijken. En als ik het zo op internet lees, wordt seizoen twee weer heel anders, maar dat is juist een goed ding denk ik.

The Americans

TheAmericansDe serie speelt zich af in de jaren ’80 tijdens de Koude Oorlog. De spanningen tussen de Russen & Amerikanen staan op scherp, en meer informatie hebben dan de ander is beter. De Russen hebben een programma*** waarbij ze KGB-agenten undercover naar Amerika sturen. Ze vormen een stel, gaan leven als Amerikanen en ‘verdwijnen’  zo in de massa. Ondertussen voeren ze missies voor de Russen uit, bijvoorbeeld om informatie te vergaren of iemand uit de weg te ruimen.

We volgen Philip (mooie man!) en Elisabeth Jennings, niet hun echte namen dus. Ze hebben twee kinderen, die niet weten dat hun ouders KGB zijn, en werken overdag bij een reisbureau. Het draait niet alleen maar om het spionnenwerk, maar ook over hun ‘normale’ leven. Ze zijn ervan overtuigd dat ze het voor het grotere doel doen, maar ondertussen groeien hun kinderen wel op als Amerikanen, met heel andere waarden dan Philip en Elisabeth hebben. En is het wel een huwelijk dat ze hebben of is het slechts hun cover? De ongemakkelijkheid of vervreemding die daar soms uit voortkomt is interessant.

ScreenshotAmericans

Spionnendingen doen met een radio

Ondertussen volgen we ook hun buurman die werkt bij de FBI en krijgen we een kijkje in het KGB-hoofdkwartier in Washington. Soms komen deze dingen samen. Het verhaal van zoveel verschillende kanten kijken maakt het extra spannend, want niet iedereen weet alles.

Philip en Elisabeth hebben een enorme hoeveelheid pruiken, brillen en andere benodigdheden ter beschikking om zichzelf een heel andere persoonlijkheid aan te meten. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80, waardoor ze geen beschikking hebben tot alle moderne tools en computers die hier tegenwoordig voor worden gebruikt. Zowel de Amerikanen en Russen moeten het ‘ouderwetse’ speurwerk gebruiken en dat is tof.

Waarom kijken?

  • Als je houdt van de sfeer van de jaren ’80: mooie oude auto’s, van die walgelijke motiefjes op de muren en prachtige haarstijlen.
  • Als je Russisch wilt leren, er wordt best veel in deze taal gesproken. Wel met ondertiteling gelukkig!
  • Als je houdt van mooie beelden, er zitten mooie shots tussen!
  • Als je houdt van drama, spionage en liefde in een goed verhaal. Het verhaal zit echt sterk in elkaar, zonder compleet onbegrijpelijke plottwists of andere gekke dingen om het verhaal nog kloppend te maken.

* Eigenlijk had White Collar hier ook nog tussen moeten staan, maar die had ik al eerder besproken.

** Ik heb de serie in drie dagen uitgekeken, dus het is een perfecte serie daarvoor.

*** Blijkbaar precies niet in die periode aldus deze factcheck. Los van dat, in de serie wordt het goed neergezet!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *