De grappigste series: Brooklyn Nine-Nine, Modern Family en The Big Bang Theory

Series kijken is leuk! Lekker tussendoor of gewoon hersenloos op de bank hangen terwijl je wél iets leuks kijkt in plaats van heen en weer blijven zappen. Ik volg een aantal series en vandaag deel ik de drie grappigste met je. Altijd leuk om te kijken als je zin hebt in iets luchtigs en om te lachen. Een ander voordeel is dat ze alle drie maar 20 minuten duren waardoor je ze makkelijk even tussendoor kunt kijken. Moet je er vervolgens niet 3 achter elkaar kijken, maar dat is een ander verhaal!

Brooklyn Nine-Nine

brooklyn99In deze serie wordt een politie-eenheid in New York gevolgd. Het zijn allemaal verschillende types en samen vormt het een fanatiek, enthousiast en grappig geheel. Eén van hen is Jake, die maar een beetje aan het lamballen is. Met de komst van een nieuwe hoofdcommmisaris, die een stuk strenger is, moet hij zich toch wat beter gaan gedragen, en dit zorgt voor veel grappige situaties.

Kijken want:

  • Het is heel erg grappig, ik moet hier geregeld hardop van lachen
  • Denk je: “grappige politiecomedy, zoiets als ‘Police Academy’ , euh, laat maar?”. Probeer het toch:  het is gelukkig een stuk minder flauw én loopt een stuk vlotter.
  • De personages zijn divers, een tikje raar maar nooit té raar dat ze ongeloofwaardig worden.

Modern Family

modernfamilyModern Family is een mockumentary, een nep-documentaire, net zoals bijvoorbeeld The Office. Er worden drie gezinnen in dezelfde familie gevolgd. Jake, de ‘opa’, is getrouwd met een mooie jonge vrouw, Claire, zijn dochter, heeft samen met Phil een gezin met drie kinderen en het andere gezin is dat van Cam, die getrouwd is met Mitchell en die samen een kind geadopteerd hebben. De familie wordt gevolgd in alledaagse situaties en het leuke is dat ze dus ‘commentaar’ kunnen geven op de situatie in tussenstukjes. Ik vind zelf Phil, de vader, het leukste. Hij doet heel hard zijn best om een leuke vader te zijn en doet daarbij af-en-toe te hard zijn best.

Kijken want:

  • Ook bij deze serie moet ik soms hardop lachen, zo grappig is het!
  • Er zijn heel veel personages, en die groeien ook verder. Dit maakt het meer dan ‘gewoon’ een comedy.
  • Door de vele personages blijft het interessant: er zijn altijd weer nieuwe gekke situaties.

The Big Bang Theory

bigbangtheoryIk heb even getwijfeld of ik deze ertussen zou zetten aangezien deze serie al erg lang loopt dus ik gok dat iedereen ‘m al kent. Maar toch vind ik het altijd weer leuk en grappig om te kijken, dus vandaar dat deze wel in de lijst staat!

In deze serie wonen half autistische wetenschapper Sheldon en Leonard, ook wetenschapper maar iets normaler, samen in een appartement. Tegenover hun komt een mooie blonde vrouw te wonen en die zorgt voor wat meer sociale interactie over niet-nerd dingen. De vreemde trekjes van Sheldon en de awkward situaties zijn erg grappig, en dat is het sterke punt van de serie. Uiteraard komen er ook nog vrienden in beeld, en die zijn net zo nerdy als Sheldon en Leonard.

Bij deze serie heb ik wel een puntje van kritiek. De serie loopt nu voor het 7e seizoen en sommige grapjes beginnen een beetje oud te worden. Ook is er nauwelijks karakterontwikkeling en dat wringt vooral bij Sheldon een beetje: het lijkt alsof er genoeg situaties zijn waarin hij wel iets had mogen groeien. Ondanks dit puntje van kritiek blijft het een leuke en grappige serie die zeker in dit lijstje thuishoort.

Kijken want:

  • Als je een beetje van nerdy dingen houdt.
  • Je voelt je heel slim als je een grap snapt, want die zijn soms behoorlijk nerdy of vragen specifieke voorkennis
  • Je kunt 7 seizoenen achter elkaar binge viewen!

Wat is de grappigste serie die jij kijkt?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *