‘How I Met Your Mother’ is nu écht afgelopen

Na 9 seizoenen ‘How I Met Your Mother’ is de serie nu echt afgelopen. Ik vond de serie echt heel erg leuk, maar het is wel goed dat de serie afgelopen is: het werd steeds minder. De eerste seizoenen waren geweldig, daarna werd ’t wat minder, ik denk doordat er wat meer herhaling in kwam en de inspiratie een beetje op was.

(Let op: hieronder staan enkele spoilers!)

Seizoen 9 zou écht het laatste seizoen worden, dus besloten de makers helemaal te focussen op het huwelijksweekend van Barney & Robin. Een leuke twist, want er waren veel mogelijkheden voor flashbacks naar rare acties en ook binnen het weekend zijn behoorlijk wat dingen gebeurd.  Als je weet dat een seizoen écht het laatste seizoen gaat worden, dan kun je dingen gaan afronden, en zo kwam ook de ‘Mother’ steeds meer in beeld en werden hier en daar nog wat dingen afgerond. Door deze orginele insteek was dit seizoen weer erg leuk.

Schermafbeelding 2014-04-02 om 11.26.58

En toen kwam de laatste aflevering: wat een teleurstelling. De aflevering duurde een uur, maar was verschrikkelijk saai, langdradig en met veel te veel emotionele dingen. En dan heb ik het nog niet eens over alle vreemde plottwists. De aflevering begint met een gelukkig getrouwde Robin & Barney, waarbij Barney van playboy in een eerlijke echtgenoot veranderd is. Ted gaat verhuizen uit New York, maar ziet op de bruiloft Tracy, zijn toekomstige vrouw, die hij later tegenkomt op het treinstation, besluit aan te spreken en ze leven lang en gelukkig.  Lijkt me een mooi einde toch?

Maar nee, helaas komen er nog wat dingen naar boven. Robin en Barney gaan scheiden, en hij veranderd weer terug naar de rokkenjager die met elke vrouw naar bed wil. Weg hele ontwikkeling van zijn karakter. Na een ‘perfect month’ (een maand lang elke avond een andere vrouw), is ‘nummer 31’ zwanger van hem. Hoe kan dat? Hij is met honderden vrouwen naar bed gegaan, hoe kan het zijn dat er nu ineens een zwangerschap uit komt? Ook voegt dit gegeven niets toe aan het verhaal, ik snap niet dat dit erin zit.

Nog een rare plottwist. Robin en Ted hebben in het verleden een relatie gehad, werkte niet, maar Ted heeft altijd nog gevoelens gehad voor Robin, zelfs toen Barney een relatie met haar kreeg. In een groot deel van de serie is Ted bezig met deze gevoelens een plek te geven, en dit lijkt hem in het laatste seizoen goed gelukt te zijn. In de laatste aflevering wordt het goede leven van Tracy en Ted verteld, maar Tracy gaat dood op een gegeven moment.

Laatste scene, waarin Ted het verhaal aan zijn kinderen afrondt over hoe hij zijn moeder ontmoet heeft, concluderen zij dat het het verhaal is hoe hij hun moeder ontmoet, maar hoe hij niet met Tante Robin getrouwd is. Aangezien het al 6 jaar geleden is dat hun moeder overleden is, moedigen ze hem aan om alsnog achter Robin aan te gaan, en hij gaat naar haar toe met de bekende blauwe Franse hoorn. Wut? Een paar seizoenen lang is hij bezig met de gevoelens voor Robin te overwinnen, en dan toch niet?

Schermafbeelding 2014-04-02 om 11.30.29

Ik heb nu alleen maar negatieve momenten genoemd, maar er zaten ook leuke stukken in, zoals Lily en Marshall die Ted ineens in hun stamkroeg zien zitten nadat hij vertrokken zou zijn uit New York. Of Robin en Barney die tijdens een wilde dronken nacht in iemand anders kamer zijn.En zo zijn er meer leuke momentjes. Helaas zijn deze mooie momentjes niet genoeg om de rare plottwists en langdradigheid te compenseren.

Wat ik het meest jammer vind is dat zo’n geweldige serie met een orgineel laatste seizoen zo’n teleurstellende laatste aflevering kan hebben. Het is totaal niet representatief voor de serie in zijn geheel. Maar ondanks het feit dat de serie net iets te lang doorgegaan is en de saaie laatste aflevering, vond ik de serie superleuk, met veel mooie momenten. Misschien dat ik van de eerdere seizoenen nog eens een aflevering terugkijk.

Volgden jullie HIMYM? En wat vonden jullie ervan?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *