Afkicken van Parks and Recreation

Eerder schreef ik al over grappige, spannende en andere series, maar toen was ik Parks and Recreation nog niet aan het kijken, op af-en-toe met m’n vriend meekijken na. Pas een paar maanden geleden ben ik heb ‘echt’ zelf gaan kijken en die 7 seizoenen vlogen er doorheen (ik zeg niet hoe snel..): zo leuk, ik heb heel erg vaak hardop moeten lachen om de serie.

De serie

Volgens mij heeft vrijwel iedereen de serie al gezien (Ja? Klik hier en sla de uitleg over!), maar toch nog even kort: Lesley Knope werkt op de afdeling “Parks and Recreation” bij een kleine gemeente.

Op de afdeling zitten oa. de aartsluie stagiair April, baas Ron Swanson, alles vooral niet te serieus nemende Tom en nog een paar interessante mensen met allemaal een eigen karakter. Vooral Leslie die enorm ambitieus is en overenthousiast kan zijn over de kleinste dingen en daarbij allerlei mensen tegen het hoofd stoot, zoals de andere mensen in de gemeenteraad of de naastliggende gemeente Eagleton. De situaties, die vaak heel gewoon zijn, worden compleet overdreven of uit verband gerukt, wat tot nóg grappigere situaties leidt.

Het leukste aan deze serie zijn de karakters: ze hebben veel verschillende kanten,  groeien tijdens de serie en doen soms ook iets wat je niet verwacht*. In het boek van Amy Poehler (die Leslie Knope speelt) wordt gezegd dat het komt doordat alle acteurs uit de improvisatie-wereld komen én ze zich elk seizoen weer moesten bewijzen om niet gecanceld te worden.

Zo’n half jaar geleden verscheen de laatste aflevering en zelfs die was goed! Duidelijk een laatste aflevering, maar wel een een kijkje in de rest van het leven van alle hoofdpersonages, waardoor het een afgerond verhaal is geworden.

En toen was het afgelopen… 🙁

Parks&Rec

Afkicken van je Parks and Recreation-verslaving

Ken je dat? Dat je je in een serie zo gaat hechten aan de personen in een serie dat je ze gaat missen als de serie voorbij is? Dat had bij deze serie. Gelukkig zijn er twee quick-fixes om de pijn te verzachten, een boek en nóg een serie.

Yes Please

YesPlease

.. is het boek van Amy Poehler. Na enkele enthousiaste reviews van oa. de The Self Help Hipster en de Groene Meisjes besloot ik het boek ook te gaan lezen: Amy is als Leslie Knope enorm leuk en grappig, dus haar boek zou ook wel zo zijn toch? Dat valt helaas een beetje tegen, ze heeft het constant over hoe moeilijk het schrijven van het boek is en dat begint op een gegeven moment een beetje irritant te worden (ik bedoel: waarom ben je er dan aan begonnen?), net als het noemen van alle beroemde personen met wie ze samengewerkt heeft.

YesPlease_DO

MAAR (anders had ik ‘m hier niet tussengezet), er zitten ook leuke stukken bij. Het geeft een inkijkje in haar leven: de jaren dat ze bezig was met improvisatie, kwetsbare en gênante momenten, hoe hard ze gewerkt heeft om te komen waar ze is en anekdotes over haar kindertijd. Aardig om te lezen, maar het leukste gedeelte vond ik het ‘acteurs van Parks & Rec in het echt’. En de quote die de hele tijd terugkomt:

‘Good for her! Not for me.’

Master of None

https://www.fanbolt.com/69812/aziz-ansari-tackles-racism-having-kids-and-more-in-master-of-none-trailer/

Aziz Ansari, de acteur die Tom Haverford speelde, heeft een serie samen met één van de schrijvers van Parks and Recreation gemaakt: Master of None. Dev, gespeeld door Aziz zelf, is een acteur in New York die nu vooral in tv-spotjes te zien is maar liever in films speelt. Ik heb nu het hele seizoen gezien en ik kan niet wachten totdat het volgende seizoen online komt!

Hij loopt tegen ‘first-world-problems’ aan zoals wie mee te nemen op een date en hoe om te gaan met je ouders of tegen-een-eind-lopende relaties, maar ook tegen grotere problemen als verborgen racisme binnen de filmindustrie. Dev stelt vragen en laat écht zien hoe hij het ervaart dat het soms pijnlijk herkenbaar maakt. Te zien op Netflix.

Bonus Quick-Fix

Tumblr, voor al je gifjes. Uit de serie, maar ook bijvoorbeeld uitspraken van Ron Swanson of één van de andere karakters. Voor een snelle fix van je afkick-verschijnselen!

* In tegenstelling tot bv. de Big Bang Theory, waar Sheldon in seizoen 9 (!) nog net zo onmogelijk is als in het eerste seizoen.

You may also like...

1 reactie

  1. Eva schreef:

    Ik vond het echt een heel erg bijzonder boek om te lezen, vooral door die blikken achter de schermen. Vond ook dat er best wat wijze lessen tussen zaten, heeel veel ezelsoren nu dan ook in het boek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *