Onbeperkt lezen op je tablet: Bliyoo

Ik kocht een tablet, vooral om boeken op te lezen. Geen e-reader omdat ik graag iets meer wilde dan alleen lezen én wel eens boeken met veel plaatjes wil lezen, zoals kookboeken en dergelijke. Ik zocht naar een manier om op een relatief goedkope manier boeken te kunnen lezen, liefst onbeperkt en kwam daarbij verschillende diensten tegen, zowel Engels als Nederlands, zowel boeken als tijdschriften en sommige zelfs met audioboeken erbij. De meeste van deze diensten hebben een proefmaand, dus ik kan er veel uit testen! Vandaag: Bliyoo*!

bliyoo_voor

Lezen via de Bruna

De naam ‘Bliyoo’ (waarbij de oo in het logo een oneindigheidsteken zijn) is een beetje gek. Blij om oneindig veel boeken te lezen? Boeken li yoooo? Los van de naam is het een dienst waarmee je voor een vast bedrag per maand boeken en/of tijdschriften kunt lezen, afhankelijk van je abonnement. Alleen boeken of alleen tijdschriften is 9,99 en wil je beide dan is het 14.99 per maand. Er zijn af en toe kortingsacties, zo heb ik zelf 3 maanden voor de helft van de prijs.

Boeken

De keuze aan boeken is groot, op dit moment 7.903. Van sommige uitgeverijen staan er ook recente boeken op, zoals Lieve van Ronald Giphart (deze maand uitgekomen).  Veel Nederlandstalige literatuur, thrillers en kookboeken. Engels en Non-fictie lijken minder goed vertegenwoordigd te zijn.

bliyoo_lieve

Tijdschriften

Van tevoren was ik erg enthousiast over de tijdschriften, ik vind ’t namelijk enorm leuk om door tijdschriften te bladeren maar ze kunnen soms wel een beetje prijzig zijn. De selectie aan tijdschriften is enorm, maar het zijn niet de grote/bekende tijdschriften die er in staan.

Wat ik leuk vond om te lezen waren Pedala (vrouwenwielrennen), Op pad (buiten actief) en Jamie Magazine (en andere kooktijdschriften). Het was ook leuk om eens door het enorm zweverige/spirituele ‘Onkruid’ te bladeren, me over de giga-lichamen in ‘Muscle & fitness’ en een ijsjestest in het blad van de consumentenbond te lezen. Maar ik weet niet of ik hier 5 euro extra per maand voor wil betalen.

bliyoo_zoeken

De app

Het zoeken naar een leuk boek om te lezen is niet zo handig. Er staan wel aanbevolen boeken of populaire boeken, maar in de laatste categorie herken ik me niet zo in de boeken die aanbevolen worden. Veel fifty shades-achtige boeken, toch niet helemaal mijn ding.

Verder doet de app wat je verwacht: hij onthoudt waar je bent gebleven, hoeveel pagina’s je in het hoofdstuk hebt, je kunt lettertype en dergelijke instellen en soms kun je er ook opmerkingen bij plaatsen. Niets mis mee!

Conclusie

Ik wilde meer lezen en dat is gelukt. Niet alles wat ik wil lezen zit erin, en omdat je al een abonnement hebt ben je minder geneigd te gaan betalen voor een andere e-boek. Ander nadeel is dat je veel spam mail krijgt van de Bruna/Bliyoo en dat afmelden hiervoor moeilijk lijkt te zijn.

Grootste voordeel van een Netflix/Spotify voor boeken is dat je een aantal pagina’s kunt lezen en als je het niets vindt leg je ‘m toch sneller weg dan wanneer het een fysiek boek is. En Bliyoo specifiek: doet precies wat je van zo’n dienst verwacht.

* Met deze link krijg ik ook een maand gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *