‘Onder Controle’ in gevangenis Wolvenplein

uitzicht_wolvenplein

Uitzicht vanaf de gevangenis

Hartje Utrecht, aan de singel staat gevangenis Wolvenplein. Of eigenlijk: oud-gevangenis, want eind vorig jaar sloot de gevangenis. In afwachting tot herbestemming van het monumentale pand is er de hele maand mei een tijdelijke expositie te zien: Onder Controle.

control_5_gekras

In een monumentale gevangenis, waar sommige kunstenaars goed gebruik van maken. De gebruikerssporen zijn te zien: er zijn wat dingen op de muur getekend en in sommige cellen hangt een weeïge pislucht.

control_4_hondenband

Je hebt apps die je helpen met goede gewoontes. Waarom niet een gehackte hondenband die je een stroomstoot geeft als je iets fout doet?

Actuele beeldende kunst die soms de plank compleet misslaat (“Waarom is dit nu weer kunst?!?”). Maar er zit ook veel moois bij. Of moet je zeggen interessant?

control_3_nachtmerries

Alle nachtmerries die je met eenzame opsluiting zou kunnen hebben.

Sommige kunstenaars maken goed gebruik van het thema en de mogelijkheden die een cel biedt.

Control_2_jatten

Tof concept: zou je hier geld meenemen?

Het allerleukste van de tentoonstelling? De combinatie van kunst en het gebouw: het vult elkaar goed aan!

Control_1

De tentoonstelling is de hele maand mei (t/m 31 mei dus) geopend van woensdag tot zondag van 13-16u. Toegang is 6 euro, voor 4 euro extra heb je er een rondleiding bij. Meer info

You may also like...

1 reactie

  1. Linda schreef:

    Wauw, lijkt me heel apart om te zien! Sowieso hebben gevangenissen een apart sfeertje vind ik. Al ben ik ooit alleen in Alcatraz geweest en dat is volgens mij wel weer een uiterste 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *