Een jaar lang een museumkaart #1

Nijntjemuur

Nijntje in allemaal verschillende talen

Afgelopen jaar had ik een museumkaart en het was leuk! In twee delen komen mijn ervaringen, nog niet beschreven musea en de topmusea nog eens langs. Vandaag: het eerste deel over ervaringen en musea waar ik nog niet eerder over geschreven heb.

Geld besparen en andere voordelen

We wilden naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, deze bleek 16 euro te zijn dus dachten we dat we met zo’n 3 andere musea een museumkaart er wel uit zouden hebben. Dus kochten we een museumkaart!

De berekening bleek te kloppen én we gingen nog veel vaker naar een museum: als we bij elk van de 11 musea waar we geweest zijn de normale toegangsprijs hadden betaald waren we 122,50 kwijt geweest!

Een ander voordeel van de museumkaart is dat je ook ‘even’ naar een museum kunt gaan. Even erin, de leukste dingen bekijken en weer weg. Niet dat je betaald hebt en het gevoel hebt dat je ook alles gezien moet hebben, anders is het immers zonde van het geld! Vooral dit maakt je museumbezoek een stuk beter!

CentraalMuseum

Uitlegstickers op de vloer in het Centraal Museum

Niet eerder over geschreven

Niet alle musea waar ik geweest ben zijn beschreven in een blogpost, meestal omdat ze niet interessant genoeg waren. Hieronder het lijstje:

FOAM heb ik overgeslagen omdat ik te weinig foto’s had gemaakt (haha, in het fotomuseum) en niet heel erg enthousiast was. Ook wisselen de tentoonstellingen vaak, dus één stukje zegt dat niet zoveel.

Het Centraal Museum in Utrecht wordt momenteel verbouwd en er is slechts één interessante tentoonstelling interessant (overzichtswerken, Utrecht door de eeuwen heen). De prijs is lager dan normaal, maar ik zou waarschijnlijk even wachten totdat het weer allemaal open is.

Bij je kaartje voor het Centraal Museum zit ook toegang tot het Nijntjemuseum! Alle bordjes in dit museum zijn in het Nederlands, Engels en Japans. Het museum is erg klein en duidelijk gericht op kinderen. Het leukste gedeelte is een hoge ruimte met Nijntje-boekjes in alle talen tot aan het plafond geplakt! Bijzonder om te zien dat je sommige talen niet eens herkent. Omdat het zo klein en gericht op kinderen is stonden we een kwartiertje later weer buiten.

Over een paar dagen komt het volgende deel online waarin alle bezochte musea nog een keertje langskomen!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *