Romige pasta met groene groenten en tomaten

CIMG3220

Pas tijdens mijn studententijd kwam ik er achter dat je pasta niet alleen maar met rode tomatensaus kunt eten, maar met allerlei andere soorten en kleuren saus. De eerste daarvan die ik leerde kennen was de witte saus, room dus, en die blijft mijn favoriet. Je kunt ‘m makkelijk maken met bijvoorbeeld kruidenkaas en spinazie uit de diepvries (of een pakje uit de vriezer waar dat allemaal al in zit), maar je kunt ‘m ook iets spannender maken en vullen met meer groenten. Hoe dan ook, het blijft een makkelijk en lekker recept dat je snel kunt bereiden.

In dit recept vind je veel groente en wat room. Het lijkt daarom een calorierijk recept, maar een snelle berekening op de site van het voedingscentrum brengt me op zo’n 400 calorieën, en dat valt nog best wel mee.  Ok, exclusief de kaas, maar daarvan kun je zoveel of weinig toevoegen als je zelf wilt.

Nodig voor 2 personen:

  • 150 gram pasta (beter om minder pasta te hebben met meer saus, nom!)
  • 1 courgette, in kleine stukjes
  • 1 kleine broccoli, gekookt (dit was stiekem nog over van de vorige dag)
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • een handjevol cherrytomaten
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereiden:

Kook de pasta en de broccoli.  Fruit de ui, voeg de courgette toe en bak die totdat het allemaal lekker zacht is. Voeg de gekookte broccoli, room en wat peper en zout toe. Als alles warm is is het klaar. Meng het op een bord met de gekookte pasta, rauwe tomaatjes  en bestrooi het met zoveel kaas als je wilt. Eet smakelijk!

Kosten: Zo’n 4 euro voor 2 personen, ervan uitgaand dat je niet een heel blok kaas opmaakt.
Bereidingstijd: 15 minuten

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *