Quesadilla met spinazie en ui

CIMG3218Ik had zin in een lekkere lunch, dus keek even in de koelkast wat er nog lag. Wraps van een paar dagen geleden, spinazie en paprika voor het avondeten en wat dingen die ik meestal wel in huis heb zoals kaas en ui. Dat combineren geeft een lekkere quesadilla, soort van Mexicaanse tosti, wat een goedgevulde lunch is. Je kunt het ook eten als avondeten, doe er dan een goedgevulde salade bij.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 wraps
  • klein teentje knoflook
  • halve ui (in kleine stukjes)
  • 6 blokjes diepvriesspinazie
  • 1/3 paprika (in kleine stukjes)
  • plakken kaas (meer is beter)
  • peper en zout (naar smaak)

Bereiden:

Fruit de ui, en voeg vervolgens de spinazie en knoflook toe. Bak totdat de spinazie ontdooit is. Haal het spinazie-ui-mengsel uit de pan en meng het met de paprika. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Zorg dat alles in kleine stukjes gesneden is, anders valt je quesadilla straks uit elkaar. Leg vervolgens wat olie in de pan en daar de wrap in. Verdeel het spinazie, ui en paprikamengsel over de wrap en beleg het met de plakken kaas. Leg de andere wrap erboven op en zat het vuur zachtjes aan. Draai de quesadilla om als de onderste wrap een mooie kleurtje gekregen heeft. Je eten is klaar als de kaas gesmolten is. Lekker!

Nog lekkerder met bijvoorbeeld wat crème fraîche, maar dat had ik helaas niet in huis.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kosten: 1,50

You may also like...

2 reacties

  1. Roxanne schreef:

    Ooh wat een heerlijk recept! Denk dat mijn vriend dit ook echt geniaal gaat vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *