Preirisotto met paprika en geitenkaas

CIMG3396

Ik had zin in geitenkaas én bedacht me dat ik al heel lang geen risotto meer gegeten had. I risotto, dus dat moest maar weer ‘ns. Het fijne aan risotto is dat het makkelijk te maken is en lekker romig is. Deze preirisotto is extra romig door de geitenkaas die erin zit. Ik werd verleid door de geitenkaas met wilde knoflook van de AH, dus die zit er in, maar je kunt elke andere geitenkaas nemen, alhoewel die met honing me niet zo lekker lijkt.

Nodig (voor 2 personen):

  • 150 gram risottorijst
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • half bakje champignons
  • 10 cherrytomaatjes
  • geitenkaas (naar smaak)
  • +/- 750 ml groentebouillon
  • fles witte wijn

Doen:

Snij de groenten. Bak de prei in een pan totdat het lekker zacht is geworden. Voeg de rijst toe en roer het goed om. Voeg daarna een flinke scheut wijn toe. Schenk ook gelijk wat in voor jezelf. Blijf de risotto roeren en als de wijn is opgenomen, voeg een scheut bouillon toe. Blijf bouillon toevoegen totdat de korrels zachter zijn geworden, maar niet te zacht, want dan is de risotto klaar. Dit duurt zo’n 18 minuten. Bak ondertussen in een andere pan de champignons en paprika totdat ze zacht zijn geworden. Zet het vuur van beide pannen uit. Meng de risotto, champignon-paprika-mengsel, verkruimelde geitenkaas en cherrytomaatjes en roer het goed door. Klaar!

Bereidingstijd: 25 minuten.
Kosten: +/- 4 euro voor 2 personen, exclusief de wijn.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *