Pastasalade pesto: lekkerder dan bij de AH!

PastasaladePesto

Slechte voorbereiding: ik wilde laatst op tijd eten voor het sporten, maar had van tevoren niets klaargemaakt en kocht bij de AH een Pastasalade pesto voor 4 euro. Zag er goed uit met veel dingen die ik lekker vind: pesto, olijven, pijnboompitten, rucola en ga zo maar door. Het viel een beetje tegen helaas. Niet dat het vies was, het had vooral niet zoveel smaak: de kaas en olijven proefde ik bijvoorbeeld helemaal niet terug.

Ik dacht: dit kan ik beter! Deze week was ik wél voorbereid dus haalde ik de ingrediënten en maakte twee porties van deze salade: één om gelijk op te eten, één om mee te nemen. Zo simpel mogelijk, want je koopt niet voor niets een makkelijke maaltijdsalade van de AH natuurlijk!

Ik had er niet over nagedacht dat nootjes natuurlijk sompig worden als je ze er van tevoren al doorheen gooit, dus houdt die apart voor je meeneem-portie. Je kunt het ook iets goedkoper maken door geen kaas en pijnboompitten toe te voegen aangezien dit de duurste ingrediënten zijn. Aan de andere kant: voor 2 porties kant-en-klare Pastasalade Pesto betaal je 8 euro en je bent sowieso goedkoper uit dan dat!

Nodig voor 2 porties/personen:

 • 180 g pasta
 • 1 courgette (in blokjes)
 • 200 g groene olijven
 • 1 klein potje pesto (90 g)
 • 150 gram cherrytomaten (ik kreeg een stapel uit m’n moeders moestuin, geen idee hoeveel ’t er precies waren)
 • Parmezaanse kaas
 • 40 g rucola
 • 20 g pijnboompitjes

Bereiding:

Kook de pasta net iets korter dan je normaal doet*. Giet de pasta af en spoel ’t af met koud water. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan. Bak de courgette totdat het lekker zacht geworden is. Snijd de tomaten in blokjes. Roer de pesto door de afgekoelde pasta. Voeg daarna de tomaten, rucola, olijven en courgette toe en meng het goed door. Schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen (met een kaasschaaf gaat sneller dan raspen). Strooi de geroosterde pijnboompitten over de pasta heen (alleen over het deel wat je nu wil opeten!). Klaar!

* Alleen als je een portie wil bewaren. De pasta wordt wat zachter na een paar dagen en door het nu niet te lang te koken is het de tweede keer nog steeds lekker.

Bereidingstijd: 15 minuten
Prijs: +/- 6,50 voor 2 porties ( 4,50 zonder kaas en pijnboompitjes)

You may also like...

3 reacties

 1. Lisa schreef:

  Ziet er goed uit! 🙂 Ik maak eigenlijk nooit pastasalades, weet niet zo goed waarom. Is wel een goed idee om een keer te doen, want het is makkelijk, gezond en vullender dan salades zonder koolhydraten.

 2. Linda schreef:

  Oh goed idee! Alleen zou ik de olijven en de courgette door iets anders vervangen want dat is allebei niet mijn ding 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *