Supersnelle pasta met ricotta, tomaten en aubergine

Ricottapasta

Misschien moet ik maar eens wat aantrekkelijker uitziende gerechten maken* want deze pasta ziet er niet uit als moeder’s mooiste. Gelukkig wordt het wél aantrekkelijk door de smaak: lekker! De smaak is redelijk mild en dat is fijn als het mooi weer is of je even snel moet eten.

Deze pasta is ook snel en makkelijk te maken. Terwijl de pasta kookt kun je al het andere doen waardoor je in zo’n 10 minuten een maaltijd op tafel hebt. Handig toch?

Nodig voor 2 personen:

  • 180 g pasta
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten (kies de meest rode en smaakvolste uit!)
  • 100 g ricotta (een half bakje dus)
  • basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de pasta. Snijd de aubergine en bak het op een laag vuurtje totdat het lekker zacht is geworden. Snijd de tomaten en doe ze in een kom met de ricotta, aubergine, gesneden of gescheurde basilicum en pasta. Voeg naar smaak peper, zout en een flinke scheut olijfolie toe. Klaar!

Bereidingstijd: 10 minuten
Prijs: +/- 4 voor 2 personen

*Of me verdiepen in manieren om een bord mooi op te maken.

You may also like...

1 reactie

  1. Marcella schreef:

    Dit lijkt me echt heel lekker, fijn recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *