Maaltijdsalade met bieten, linzen en Parmezaanse kaas

BietenLinzenSalade

Van de week gooide ik een artikel over de lekkerste AH-maaltijdsalades online en een veel gehoorde reactie was: ik maak het altijd zelf. En dat is natuurlijk ook een stuk goedkoper en lekkerder. Er staan wel een aantal salades online staan, maar die zijn wat meer voor de zomer.

In mijn review staat de salade met bieten en linzen op 1, en die is wat meer voor deze temperaturen. Misschien wat meer herfstig, maar ach, echt winters kun je het weer nu ook niet noemen. In deze salade zitten aardse smaken met de linzen en bieten, Parmezaanse kaas die er perfect bij past en wat frisheid door de veldsla. Ik vind ‘m lekker! Makkelijk klaar te maken (want amper snijwerk) en ook goed om mee te nemen. Voeg in het laatste geval de croutons later toe, anders zijn ze al helemaal zompig geworden.

Nodig (maaltijdsalade voor 2, ‘gewone’ salade voor meer):

  • 200 g geraspte bieten (ik was lui, je kunt ook ongekookte of ongesneden kopen)
  • 200 g linzen (blikje)
  • 75 g veldsla (je kunt hier ook spinazie of een andere sla voor gebruiken)
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • Croutons (optioneel, ik had ze toevallig nog in huis)
  • 3 el Rode wijn-azijn (of een andere azijn)
  • 1 el Olie
  • 1 el Citroensap

Doen:

Amper een recept te noemen: meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom en schaaf er wat kaas over heen. Klaar!

Bereidingstijd: 10 minuten
Kosten: +/- € 5,00 voor twee. (afhankelijk van hoeveel kaas je er overheen raspt)

You may also like...

1 reactie

  1. Dina schreef:

    Oh dit klinkt echt heerlijk, ik krijg er gewoon trek van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *