4x lekkere party-dipjes

Bij een feestje is het altijd fijn als er iets te snacken valt. Chips is altijd goed, maar wat anders is soms nog wel lekkerder! Gisteren gaf ik een feestje en ik had zin om iets te maken, maar niet om de hele dag in de keuken te staan. De oplossing:  dipjes maken! Lekker, niet te veel werk èn je bent soort-van culinair verantwoord bezig. Ik maakte 4 verschillende, want nomnom! Ze zijn allemaal erg makkelijk te maken, dus de recepten zijn niet te uitgebreid. Serveer met brood, tortillachips of worteltjes.

Olijventapenade

Dit is misschien wel de allermakkelijkste dip: doe olijven en knoflook in een bakje en staafmixer erop! Je kunt zowel zwarte als groene olijven gebruiken in de verhouding die je wilt: wat je lekker vind! Ik nam 1 potjes groene olijven, 1/3 potje zwarte olijven en 3 tenen knoflook: lekker!

Tomatensalsa

TomatenSalsa

Eigenlijk is dit helemaal niet handig om op een feestje te hebben wan het valt enorm makkelijk van je broodje af. Wel lekker! Hak 3 tomaten, een kwart ui en wat peterselie heel erg fijn, voeg wat peper en zout toe en klaar!

Tzatziki

Je hebt een paar tenen knoflook, komkommer en Griekse yoghurt nodig om lekkere tzatziki te maken! Rasp de komkommer en druk het vocht eruit. Hak de knoflook klein en meng het met de komkommer en Griekse yoghurt en wat peper en zout naar smaak. Ik gebruikte één komkommer, 2 teentjes knoflook en een half bakje Griekse yoghurt, maar je moet zelf maar proeven wat je het lekkerste vind!

Hummus

Dipjes

Ik gebruikte het recept van de Groene meisjes, die wel prima is, maar ik heb wel ‘ns lekkerdere gehad. Deze smaakt nog heel erg naar kikkererwten, dus ik ben nog op zoek naar een beter recept. Wat is jou favoriete hummusrecept?

You may also like...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *