Koekjes met cranberry en witte chocolade

CIMG3316

Ik hou van koekjes! Ik koop ze vrijwel nooit in de winkel omdat ik een pak altijd in één keer opeet. Of in ieder geval de helft van het pak ofzo. Dus om mezelf te beschermen koop ik ze niet of maar af-en-toe. Maar mijn ouders kwamen op de koffie, en dan moet ik ze natuurlijk wel iets lekkers voorzetten. Zelf iets bakken is wel zo lekker én het huis ruikt daardoor lekker naar koek en chocolade.

Onderstaand recept is erg makkelijk te maken en zorgt voor een beetje taaie (maar dan op de goede manier!) koekjes met veel dingen erin. De zoete witte chocolade past goed bij de wat zure cranberry’s. Je hebt ongeveer 15 minuten nodig aan voorbereiding en daarna moeten ze zo’n 20 minuten in de oven.

Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder (= half zakje)
  • 60 gram basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (=1 zo’n zakje)
  • 60 gram ‘gewone’ suiker
  • 90 gram gehakte witte chocolade
  • 60 gram cranberry’s
  • 2 eieren
  • snufje zout

CIMG3313

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten behalve de witte chocolade en cranberry’s bij elkaar en kneed het tot een gladde bal. Voeg vervolgens de witte chocolade en cranberry’s toe en zorg dat het door het hele mengsel verspreid is. Maak van het deeg 12 bolletjes en leg die op een bakplaat (met daaronder bakpapier). Duw ze vervolgens plat (bijvoorbeeld met een lepel) en doe de koekjes in de oven. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen voordat je ze opeet.

Je kunt natuurlijk de cranberry’s of witte chocolade door andere dingen vervangen zoals frambozen, besjes, noten of wat je wilt. Wat lijkt jou de lekkerste toevoeging in deze koekjes?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *