Kiemschaal en groenten van Dille & Kamille

Kiemen

Mosterdkers

Voor mijn verjaardag kreeg ik een waardebon van de Dille & Kamille, superleuk. Ze hebben daar altijd wel mooie dingen maar soms zijn ze een beetje nutteloos: ik bedoel, onze keuken is te klein voor dingen als vleeshamers en olijvenlepels (los van het feit dat ik die dingen helemaal niet nodig heb).

Wél leuk zijn de kiemschalen en verschillende kiemgroentes. Je kunt het natuurlijk zelf doen in een potje, maar zo is het wel zo makkelijk. En het ziet er mooi uit!

KiemenVoor

Het is heel makkelijk:

  • Je strooit de zaadjes op het rooster
  • Je vult de schaal met water (Volgens de handleiding tot een halve centimeter onder het rooster maar dat werkt niet. Vul de schaal tot het rooster.)
  • Je zet de schaal op een lichte en warme plek
  • Je wacht 6-10 dagen, want dan zijn ze groot genoeg. Het gaat enorm snel, soms had ik het idee dat ze na een paar uur alweer groter waren geworden! Leuk om te zien!

Mosterdkers

Je hebt veel verschillende soorten kiemgroenten, niet alleen de tuinkers die iedereen wel kent, maar ook bijvoorbeeld mosterdkers of basilicumkers. Hier kun je doorklikken naar de soorten die ze bij de Dille & Kamille verkopen. Alle zakjes zijn  €2,50, maar in sommige zakjes zit wat meer dan andere.

De kiemen kun je op je boterham doen voor wat extra smaak bij je hummus, kaas of wat anders. Of je gooit ze in de salade, ook lekker! Ik heb tot nu toe alleen de mosterdkers geprobeerd en het geeft net een wat pittigere, frisse smaak aan je boterham of salade. Lekkere toevoeging.

Heb jij wel eens kiemgroenten gekweekt? Wat vind je ervan?

You may also like...

3 reacties

  1. Heel leuk van die kiemschaaltjes. Ik zou dat nooit zo snel zelf komen, maar als je zo’n bon hebt dan is dat wel weer heel leuk.

    Ik ben ook echt dol op de Dille & Kamille ;), maar ik neem vaak wel van die onzinnige dingen mee. Zo’n mini rasp ofzo. Haha. Het zijn altijd van die leuke hebbedingetjes.

  2. iris schreef:

    Tuinkers lukt bij mij heel goed. Maar 2 weken geleden de mosterdkers voor het eerst geprobeerd, maar Tot nu toe ontkiemen er maar een stuk of 4. Hoe snel ging die bij jou en ben jij hier ook tegenaan gelopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *