Ik was jarig dus maakte twee taarten!

Als je geen taart eet wordt je geen jaar ouder toch? Anyway, ik was jarig en had zin om iets te bakken. Mijn kast staat vol met kookboeken dus ik bladerde die door voor de lekkerste recepten. De keuze was moeilijk, en wat het uiteindelijk geworden is kun je zien als je verder leest!

Brownies met frambozencheesecake

CIMG3273

Is het kiezen tussen brownie en cheesecake te moeilijk voor je? Kies ze dan allebei! Mijn creatie is misschien iets minder fotogeniek dan die uitDelicious. Hét bakboek!*‘, maar lekker was het wel! Het vult enorm, dus je kunt er lekker veel stukjes uit halen.

Ik wilde het recept al bijna overtikken, maar kwam er net op tijd achter dat iemand anders het al had gedaan. Het recept is oa. hier te vinden. In het recept staat dat je een kwart van het brownie-beslag apart moet houden om later door de cheesecakelaag heen te roeren, maar ik denk dat je hier beter wat minder voor kunt achter houden.

* In het boek staan best wel veel lekkere recepten, is mooi vormgegeven maar het boek is wel een beetje aan de prijs (€ 17,95), zeker voor het aantal pagina’s. Ik weet daarom niet of ik het boek wel zou aanraden.

Kokos-chocoladecakejes

CIMG3276

De brownies zijn behoorlijk machtig dus ik wilde er ook iets frissers bij. In ‘500 chocoladegerechten kwam ik een recept voor kokos-cupcakes tegen, superlekker! Het cakeje zelf smaakt vooral naar kokos en de witte chocolade maakt het helemaal af, vooral als die laag nog warm is. Het boek zelf is ook erg leuk, vooral omdat bij elk recept nog een aantal varianten op het recept staan, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. De meeste recepten zijn redelijk makkelijk en snel te maken, en dat is wel fijn!

Ook hier kwam ik met wat googelen het recept tegen: klik hier. Ik mengde nog wat in stukjes gehakte witte chocolade door het beslag omdat het lekker is.

En nog ter afsluiting twee fijne momentjes: ik zat in de trein, m’n ov-kaart werd gecontroleerd en de conductrice feliciteerde me met mijn verjaardag! Het andere moment was dat ik aan het bellen was met een bedrijf dat mijn CV ook heeft en me halverwege ’t gesprek feliciteerde omdat ze het toevallig zag. Ik werd wel blij van de willekeurige mensen die me feliciteerden!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *