De lekkerste houtovenpizza’s in Utrecht

PizzaInOven

Nee, deze pizza is niet in Utrecht gemaakt.

Pizza is mijn favoriete eten: vooral met een goede bodem (niet te dik) en lekkere dingen erop. Niet teveel, niet te weinig, precies goed. Het lekkerste is als het niet zo’n moddervette kaaspizza is.

Een pizza die uit de houtoven komt is slechts in een paar minuten gebakken op zeer hoge temperatuur (vandaar dat ie zo snel klaar is): hierdoor is de buitenkant van het deeg knapperig en de binnenkant nog een beetje zacht. Een houtoven is meer werk dan een ‘normale’ oven, dus ik vermoedt dat de extra moeite al aangeeft dat de makers het belangrijk vinden om de lekkerste pizza’s te maken (en nee, ik zeg niet dat pizza’s die niet uit de houtoven komen niet lekker zijn).

Eerder was er maar één plek in Utrecht waar ze een houtoven hadden maar het worden er nu steeds meer. Speciaal voor jullie: de lekkerste houtovenpizza’s in Utrecht, gerangschikt van lekker naar supermegalekker.

Da Portare Via

Voorstraat & Twijnstraat

Ik bezocht de vestiging op de Voorstraat, die op dat moment pas nét open was, dus de bediening moest er (denk ik) nog even inkomen. Het is niet zo’n grote tent, maar de ruimte staat wel tot de nok toe gevuld met tafeltjes en heeft tegels aan de muren. De akoestiek was dus om te huilen en het was lastig om een gesprek te voeren. Toch jammer. Misschien is de vestiging aan de Twijnstraat fijner (die zit er ook langer).

Maar het gaat uiteindelijk om de pizza. Ik had een pizza Sofia, met ricotta, spinazie en nootmuskaat. Een lekker dunne bodem, precies de goede hoeveelheid beleg erop en een goede combinatie van smaken. Niet zo lekker als in Italië, maar het komt in de buurt.

Bastacosi

Jan van Scorelstraat & Biltstraat

De vestiging op de Biltstraat voelt gelijk relaxed als je binnenkomt: een soort van huiskamer. Je zoekt een plekje, kiest een pizza en besteld bij de bar. Je drankjes en pizza worden gebracht en in de hoek kun je ‘gewoon’ wat water pakken. Ik bestelde de pizza tartufo, maar dan zonder de ham, en kreeg gelijk de vraag wat ik er op wilde in plaats van de ham. Goede service!

Dan de pizza: superdunne, knapperige bodem (misschien zelfs iets te dun?) maar goed belegd. Het nadeel van een truffelpizza vind ik soms dat je er vrij snel klaar mee bent omdat het zo’n intense smaak is, maar dat was hier minder het geval door de andere smaken erbij.

Leuk detail: je kunt zelf een idee voor een pizza opsturen en misschien komt deze wel tijdelijk op de kaart!

La Lotta

Kanaalweg

De lekkerste pizza in het rijtje, maar ik moet bekennen dat deze thuisbezorgd is. Een aardige bezorger kwam ‘m snel brengen en daarna was het een goede DIY: de sla, ham voor de boyfriend en kaas moesten er zelf nog opgedaan worden. Ik had zelf de pizza porcini: veel paddestoelen (goh), knoflook en kruiden. De bodem was luchtig en knapperig: perfect!

Andere spannende smaken: pompoen met salie pesto en verse tonijn.

Krijgen jullie ook al trek in pizza van deze post? Ik wel van het schrijven in ieder geval! Mis ik nog adresjes in Utrecht?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *