Hoemoes speciaal voor mij gemaakt door Max

Bij de supermarkt haalde ik laatst hoemoes (of hummus of houmous?). Bij het eten keek ik eens goed naar de verpakking en zag ik dit:

Maza_voor_mij

“Speciaal voor mij gemaakt door: Max”

Maar wie is Max?!?

Is hij wel echt?

Heeft ie de kikkererwten speciaal voor mij uitgezocht?

Is het geheime recept van hem?

Heeft hij de hummus zelf gemaakt?

Of heeft hij persoonlijk de hummus in dit bakje geschept?

WAT heeft Max met m’n eten gedaan?

Is het een marketingtruc zoals de Keuringsdienst van Waarde laatst liet zien? In deze aflevering is de vrouw die op de verpakking staat wel werkzaam in de fabriek, maar het meeste werk werd uiteindelijk door de machine gedaan. Wat nou handgemaakt?

Geïnspireerd door KvW stuurde ik Maza een berichtje met deze vragen. Binnen een paar uur kreeg ik al iets terug (zelfs van een directeur!): “Max werkt al een paar jaar bij ons, komt uit Polen, is erg sportief en collegiaal en heeft in dit geval jouw bakje gevuld”. 

De naam van de persoon die de laatste handeling doet voordat de bakjes in kratten worden gestopt onderweg naar de supermarkt staat op de verpakking. Sympathiek idee, maar het voegt voor mij niet zoveel toe. Het blijft massaproductie, of het nu compleet door machines gemaakt wordt of dat er soms nog handen aan te pas komen.

Het past wel een beetje bij de trend dat alles ambachtelijk en huisgemaakt moet zijn. De ‘gewone’ hoemoes van dit merk heet tegenwoordig ook ‘artisinaal’, dus het zal daar wel iets mee te maken hebben. Los van de naamgeving is het wel erg lekkere hoemoes met heel veel smaak. Er zijn verschillende nieuwe smaken en de artisjok is in ieder geval een aanrader!

Wat vind jij ervan als het op de verpakking staat wie het product gemaakt heeft?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *