Druiven-geitenkaassalade met honing-mosterddressing

Druivensalade

Deze zomerse salade zit vol met lekkers! De zoete druiven zijn lekker bij de geitenkaas en met frisse komkommer en smaakvolle sla erbij het je een goedgevulde salade. Neem ‘m mee naar een barbecue of gebruik ‘m als bijgerecht bij je maaltijd. In het laatste geval heb je voor 4 of 5 mensen wel een prima maaltijd.

De honing-mosterddressing kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen maar net zo makkelijk zelf maken. Op deze manier kun je ‘m maken zoals jij lekker vind: meer honing als je ’t iets zoeter wilt, meer mosterd als je meer pit wilt en meer citroensap als je de dressing iets frisser wil. Als je ’t eenmaal geprobeerd hebt koop je nooit meer een kant-en-klare dressing!

Nodig voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 150 g geitenkaas (ongeveer)
  • 500 g witte druiven

 Nodig voor de honing-mosterddressing:

  • 9 el mosterd
  • 9 el honing
  • 5 el plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)
  • 6 el citroensap

Doen:

Snijd de komkommer in stukjes, halveer de druiven en meng de ingrediënten in een kom. Verkruimel de geitenkaas er in kleine stukjes overheen. Nom!

Voor de dressing: meng de ingrediënten in een kommetje en roer het goed door totdat een glad mengsel ontstaat.

Bereidingstijd: 10 minuten
Kosten: €6* (zonder dressing, daarvan had ik alles al in huis)

* Ik kocht vrijwel alles in de bonus waardoor ’t uiteindelijke bedrag lager uitkwam.

You may also like...

1 reactie

  1. Andrea schreef:

    Mmm, klinkt erg lekker, die ga ik onthouden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *