De grote AH-maaltijdsalades-review

MAALTIJDSALADES

Als ik s’avonds nog ga sporten eet ik vaak wat in de trein: anders heb ik er tijdens het sporten last van, superirritant! Vaak maak ik van tevoren een maaltijdsalade of iets dergelijks klaar, maar soms lukt dat niet. Gelukkig zijn de maaltijdsalades van de AH prima voor af-en-toe. Onderstaande at ik de afgelopen tijd, de lekkerste bovenaan! (oh, en voor de zekerheid: ik ben niet gesponsord hoor!)

1. Biet-linzen

Deze is sinds kort toegevoegd aan het assortiment en mijn nieuwe favoriet! De linzen zorgen ervoor dat de salade goed vult en de bietjes zijn er lekker doorheen. In combinatie met de pecorini-kaas en balsamico-dressing heb je enorm veel verschillende smaken. De salade vult ook behoorlijk goed. Er zitten ook croutons bij en die zou ik er niet doorheen gooien: behoorlijk droog.

2. Gado gado

Voordat de biet-linzen werd toegevoegd aan het assortiment was dit mijn favoriet. Hij vult als een malle! Er zit een ei in (lekker!), vegetarische grilstukjes (klinkt gek om koud te eten maar smaakt verrassend goed) en enorm veel groenten: meer dan je aanbevolen 200g in ieder geval. Met de gebakken uitjes en pindasaus (dat zich helaas niet zo goed door de salade heen verspreid) er doorheen lijkt het net echt!

3. Grieks

In deze salade zit orzo, een pasta in de vorm van een rijstkorrel: is eens een keer wat anders. Het is net een ‘echte’ griekse salade met de feta, olijven en komkommer. De tzatzikidressing die erbij zit is ook erg goed. Deze salade is net een tikje goedkoper dan de andere, ook wel eens chill.

4. Geitenkaas

Geitenkaas, appels, honing-dressing en walnoten: prima combinatie, altijd goed! Enige nadeel: deze salade vult een stuk minder dan de anderen. Prima voor sommige dagen, maar niet als je flink wilt gaan sporten. (Let trouwens wel op als je vega bent: er is ook een geitenkaassalade met spekjes! (‘geitenkaas gerijpt’))

5. Pastasalade pesto

Meh. Niet kopen. Maak ‘m liever zelf!

Wat is jouw favoriete maaltijdsalade?

You may also like...

7 reacties

 1. Sabien schreef:

  mee eens met je top 5! Ik mis zelf de mango kip die ze van de zomer hadden die was echt lekker!

 2. Danielle schreef:

  haha grappig lijstje! Ik maak altijd zelf “to go” salades.. maar misschien toch eens die van de AH proberen

  • Ruurdje schreef:

   Zelf maken is een stuk goedkoper en lekkerder, maar dat lukt me niet altijd helaas :(. Maar ik moet zeggen dat die van de AH wel een goed alternatief zijn! Ze vullen prima, prijs is nog wel ok en ze smaken ook wel goed!

 3. Bianca schreef:

  Wat hebben ze veel nieuwe, verrassende salades eigenlijk! Ik hoop ze nooit maar vind het wel fijn als ‘inspiratie’!

 4. Irma schreef:

  Hmm, biet-linzen klinkt interessant! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *