Couscous met Za’atar, tomaten en aubergine

CIMG2808

Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, maar ook de naam van een soort wilde oregano. Dit wordt gedroogd, gemalen en er worden sesamzaadjes doorheen gedaan. Elke streek heeft zijn eigen variant, en er worden ook nog wat andere kruiden bij gedaan.

Het kruidenmengsel gemengd met olie wordt vaak gegeten met brood, je kunt het gebruiken om dingen in te marineren óf je gooit het door de couscous. Hieronder een simpel & snel recept!

Nodig voor 2 personen:

  • 150 gram couscous
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • munt (gesneden)
  • peterselie (gesneden)
  • halve citroen (in partjes)
  • 2 theelepels Za’atar

Bereidingswijze:

Bereid de couscous door het te mengen met kokend water. Bak de aubergine-blokjes totdat ze goed gaar zijn. Meng alle ingredienten (voeg munt en peterselie naar smaak toe) en knijp de citroen uit boven de couscous. Klaar! Ook lekker met feta eroverheen.

Bereidingstijd: 15 minuten
Prijs: zo’n 5 euro voor twee personen

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *